image/svg+xml
Aura

4 zeer overtuigende redenen om Corporate Wellbeing nu te implementeren

By:

4 zeer overtuigende redenen om Corporate Wellbeing nu te implementeren. Het succes van een organisatie hangt sterk af van de prestaties op de werkvloer. Het vermogen om consistent te functioneren en onafgebroken te presteren op hoog niveau wordt ondersteund door welzijnsprogramma’s. Het invoeren van een dergelijk programma zorgt voor verhoogde resultaten bij ondernemingen in het geheel. Welzijnsprogramma’s -zoals de programma’s die aangeboden worden door Hercules Academy– leggen de focus op een holistische aanpak waarbij de nadruk wordt gelegd op 4 keypoints: mentaal, fysiek, sociaal en voeding.

Waarom zouden organisaties -zowel KMO’s als multinationals– moeten focussen op corporate wellbeing? Hieronder vindt u 4 redenen die zelfs de meest sceptische manager zouden moeten overtuigen!

1.Aanzienlijke vermindering van de totale kosten

Welzijnsprogramma’s bieden een scala aan voordelen voor werkgevers, zowel financieel als immaterieel. Eén van de belangrijkste voordelen is het verlagen van de totale kosten. Het is bewezen dat een sterk welzijnsbeleid de kosten voor gezondheidszorg aanzienlijk kunnen verminderen. Het doel van welzijnsprogramma’s is tweeledig: enerzijds minimaliseert het de kosten, anderzijds zorgt het voor een gezond human resources-beleid. Door middel van training en lifestyle management zorgen deze programma’s ervoor dat de periodes van ziekteverzuim in grote mate verminderd worden. Het is moeilijk om de resultaten van een verhoogde moraal, productiviteit en prestaties in kaart te brengen, maar de uitgespaarde ziekte- en gezondheidskosten dragen bij tot een aanzienlijke vermindering van de totale kosten.

2. Verhoogde moraal en verlaagde afwezigheid

De doeltreffendheid van welzijnsprogramma’s op de werkvloer is duidelijk: medewerkers zijn gezonder en voelen zich relaxter. Dit zorgt voor een verhoogde dosis positivisme en werklust, die op hun beurt leiden tot verhoogde prestaties. Bedrijven tonen op deze manier eveneens aan dat ze het welzijn van medewerkers hoog in het vaandel dragen, waardoor loyaliteit en verantwoordelijkheid gewaarborgd worden.

Welzijnsprogramma’s zijn opgesteld in functie van de gezondheid en beperken ziekteverzuim tot een minimum. Met behulp van een welzijnsprogramma kunnen ondernemingen slechte gewoontes identificeren en stap voor stap veranderingen implementeren. Voor uw bedrijf is dit de bottom line. Minder ziekteverzuim staat gelijk aan een vermindering in kosten en een verhoging in productiviteit.

people-woman-coffee-meeting.jpg

3. Verhoging van de productiviteit op de werkvloer

Zoals reeds aangehaald verhogen welzijnsprogramma’s de algemene productiviteit. Het voornaamste doel is het aanmoedigen van een gezonde levensstijl. Het is reeds bewezen: gezonde werknemers zijn productiever; ze hebben een sterkere concentratie, hogere energieniveau’s en zorgen voor een hogere output. Het zorgt er eveneens voor dat bedrijven onafgebroken kunnen presteren op het gewenste niveau. Medewerkers die deelnemen aan welzijnsprogramma’s verklaren dat ze zich beter voelen op de werkvloer, zowel lichamelijk als geestelijk.

4. Verhoogde loyaliteit

Welzijnsprogramma’s tonen medewerkers dat de organisatie om hen geeft . Een goede zorg voor werknemers creëert een individuele band met het merk en het ontwikkelt een verantwoordelijkheidsgevoel dat van onschatbare waarde is voor de onderneming. Een werknemer die aanvoelt dat hij effectief bijdraagt tot een groter geheel zal hier ook meer naar presteren. Verhoogde loyaliteit is een immaterieel voordeel waar men geen prijs op kan plakken. Het zorgt eveneens voor verlaagde kosten in termen van werving en omzet en voor een harmonieuze werkomgeving!

Wist je dat?
Hercules Academy heeft een ROI tool (Return on Investment) ontwikkeld om het rendement van welzijnsprogramma’s gericht te berekenen op maat van uw bedrijf. Wil u meer informatie? Stuur gerust een mailtje naar info@herculeanalliance.com. Ook voor kleine organisaties.