image/svg+xml
Aura

HR Manager of the Year award 2017: kandidaat Kristian Vandenhoudt

By:
HR Manager of the Year award 2017: kandidaat Kristian Vandenhoudt. Tot eind maart loopt de 28ste editie van de HR-manager of the year Awards. In de picture: Kristian Vandenhoudt, Vice-President Human Resources van de ‘Compressor Technique Service Division bij Atlas Copco.
Atlas Copco is de Zweedse multinational die industriële gereedschappen ontwikkelt, gaande van mobiele compressoren tot mijnbouwapparatuur en assemblagesystemen. De producten worden in meer dan 180 landen via een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk verkocht en verhuurd, met Europa als grootste afzetmarkt.
Kristian werkt sinds 2004 bij het HR-departement van Atlas Copco. Hij stond aan de wieg van het ‘New Way of Working‘-verhaal binnen de onderneming en hij is een rasechte voorvechter van leefbaar werk.
In dat kader heeft hij samen met zijn collega Annick De Bakker het Hercules Academy burn-out preventie programma geïmplementeerd -en met succes. Het voor Atlas Copco op maat gemaakte holistische programma bestaande uit mentale, lichamelijke, voedings- en sociale componenten, wierp zijn vruchten af. Samen met werkgroepen van geëngageerde collega’s, kwam het volledige programma na een survey tot stand. Onder meer de Back-Up sessies, mindfulness en burn-out preventie sessies maakten er deel van uit.
Het programma is gebaseerd op jarenlange ervaring. De ROI calculator maakt de resultaten ervan zeer tastbaar. Nu ook de rest van het bedrijf meer en meer inziet de toegevoegde waarde van het programma inziet, wordt ervoor geijverd om dit programma uit te breiden naar de andere departementen van Atlas Copco.
Kristian biedt een toegevoegde waarde aan de ‘corporate wellbeing’-beweging in België en draagt autonomie met verantwoordelijkheid voor werknemers hoog in het vaandel. Als Vice-President Human Resources van de ‘Compressor Technique Service Division’ heeft hij een rol die zowel strategisch als operationeel is.

In de nabije toekomst ziet Kristian de technologische revolutie als één van de grootste uitdagingen voor HR. Het doel? “Een innovatieve arbeidsorganisatie ontwikkelen die inspeelt op een economische situatie die alsmaar complexer en uitdagender wordt, maar die toch toelaat dat mensen op een werkbare en wendbare manier kunnen blijven werken in de digitale transformatie die we volop doormaken. Het is een gouden opportuniteit voor de HR-functie om aan te tonen dat ze wel degelijk business-kritisch is door die transformatie te sturen en ze tot een goed einde te brengen”, aldus Kristian.

HR Manager of the Year award 2017: kandidaat Kristian Vandenhoudt. Wij zijn helemaal overtuigd en Kristian krijgt alvast onze stem! De uwe ook? Meer informatie over Kristian’s visie en een link naar de voting-pagina vindt u hier.