image/svg+xml
Aura

Wat is jouw excuus?

By:

WAT IS JOUW EXCUUS? Stop met uitvluchten en start met een sportief leven”

Boekbespreking

Druk, druk, druk, ik heb nu geen tijd. Ik heb echt geen zin. Ik ben te moe. Ik ben gekwetst. Ik moet nog werken. De kinderen zijn ziek. Mijn echtgenoot moet alweer overwerken. Ik heb rugpijn. Ik heb volk vanavond. Ik wil eens écht ontspannen en niks doen. Ik ben net naar de kapper geweest. En last but not least…. Ik heb bovenop nog een kater ook!

Dit zijn slechts enkele uitvluchten die zoveel mensen zich voorhouden om toch maar niet te moeten sporten. Herkenbaar?

Auteur Greet Van Opstal, die op 13 februari het boek “Wat is jouw Excuus” voorstelde, vormde hierop geen uitzondering. Ze noemt zichzelf ‘uitvluchtspecialiste’, afgestudeerd in vakgebied sport en beweging. Tot Greet vijf jaar geleden het licht zag en het roer drastisch omgooide! Onder impuls van haar man – medeauteur Max Icardi – veranderde gaandeweg haar houding tegenover sporten. Ze begon ervan te genieten. En nog later werd het zowaar “a way of life”. Voor Greet, Max én hun gezinnetje staat beweging centraal in hun dagelijks leven.

Sport & bewegen, dat is geen kwestie van tijd hebben, wél een kwestie van tijd maken. Met gezin en/of vrienden bewegen geeft meerwaarde. Ook tijdens of na het werk kan het veel toevoegen. ‘Bewegen in verbinding, verbinden in beweging’ (nvdr).

Pijn en fysieke klachten zijn voor velen vaak een rem om te sporten. Nochtans, sporten is nog vaker een remedie tegen allerhande kleine en minder kleine kwaaltjes.

Nu, jaren later resulteert Greet’s passie en overtuiging in een laagdrempelig, leuk, ja soms zelfs humoristisch boek dat komaf maakt met alle (voor)oordelen over sport en beweging. Dit boek is geschikt voor iedereen! De auteurs motiveren, inspireren en enthousiasmeren ons om te doen bewegen. Elke dag!  #elkedagbewegen (nvdr).

Het mooi uitgegeven boek is doorspekt met tal van nuttige oefeningen, praktische tips & trics en opgesmukt met beelden en uit het leven gegrepen getuigenissen!

“WAT IS JOUW EXCUUS?

Stop met uitvluchten en start met een sportief leven”
Uitgegeven bij Horizon, 2017, 223p