image/svg+xml
Herculean Alliance

Herculeaanse Raad van Advies: Rob Goyens

By:

Herculeaanse Raad van Advies: Rob Goyens. Rob Goyes, Group Treasurer & Vice-President Investor Relations bij Telenet, werd een lid van de Raad van Advies van Herculean aan het begin van 2016. Hij is al geruime tijd fan en ondersteunt de organisatie sinds enkele jaren. Zijn fascinatie voor de buitengewone vibe van de Hercules Trophy is de grote reden waardoor hij er een deel van wilde uitmaken. Rob wordt vooral gewaardeerd omwille van zijn uitstekende financiële en zakelijke expertise.

Nadat hij afstudeerde in Toegepaste Economie aan de Vrije Universiteit van Brussel, ging Rob verder naar de Vlerick Business School waar hij zijn Master in Finance behaalde. Kort na zijn studies begon hij zijn carriere bij Fortis, als co-head van Retail & Private Banking Research en Buy-side analist. Hierna werd hij hoofd van het onderzoek van eigen vermogen en een senior sell side equity analist voor European Telecoms & Cable bij Dexia Bank (nu Belfius). Toen Rob Dexia verliet om te werken voor Telenet, begon zijn carriere pas echt vaart te nemen. Hij begon in 2009 als Manager Investor Relations. Na slechts drie jaar werd hij tot Director of Investor Relations en Strategic Planning benoemd. In januari 2014 kreeg Rob de rol van Group Treasurer and Vice-President Investor Relations, waardoor hij rechstreeks rapporteert aan de CFO van het bedrijf. Als Group Treasurer kreeg hij end-to-end verantwoordelijkheid voor de kasverrichtingen van het bedrijf.

Net zoals andere Herculeanen, zit Rob vol met positieve energie. Naast zijn tijd- en energieconsumerend vaste baan, is hij ook president van de BIRA, the Belgian Investor Relations Association en nu is hij ook een lid van de Herculeaanse raad van advies. Rob is niet je alledaagse kantoorwerker, hij is zeker niet bang om zijn handen vuil te maken, er is dus een vrij grote kans dat je hem al werkend kan vinden op één van de evenementen.

Hij is gelukkig getrouwd met Veerle en heeft één dochter, met wie hij zoveelmogelijk tijd spendeert. In zijn vrije tijd houdt Rob van golfen, festivals bezoeken, uit eten gaan of op vakantie gaan. Kort gezegd: hij houdt van alle goede dingen in het leven.

Nog één ding: voor een financiële expert heeft Rob een geweldig gevoel voor humor! Bereid je voor een gesprek met hem al maar voor op een stevige dosis ad rem humor. Je bent gewaarschuwd.