image/svg+xml
Aura

Digitale Detox: de Do’s en de Don’ts

By:

Digitale Detox: de Do’s en de Don’ts. Eerder deze week werden wij van Herculean Alliance uitgenodigd op het ADM evenement “Digital Detox“, voorgesteld door Christine Wittoeck. “Communiceer over communicatie” was een van de grote gespreksonderwerpen van de avond. Christine Wittoeck entert(r)ainde de leden gedurende de laatste ADM sessie van 2016. Ze deed dit door hun ogen te openen door aan te tonen hoe een Digitale Detox kuur ieders leven aanzienlijk kan verbeteren.

Christine heeft als ervaringsdeskundige het effect meegemaakt van de digitale verslaving. Tot ze 6 jaar geleden overvallen werd door burn-out. Een burn-out die gedeeltelijk in gang gezet werd door een overmatig gebruik van digitale communicatiemiddelen en een onvermogen om dit uit te schakelen. Drie jaar later herself overwon ze haar burn-out en stond ze er terug. Deze keer met een nieuwe carrière en missie via Samurai at Work: anderen helpen om dezelfde valstrikken te vermijden.

Tijdens deze boeiende avond besprak Christine haar Start to Digital Detox (werk)boek en nam ze haar toehoorders op sleeptouw om hun leven in eigen handen te nemen.

Het werkboekje is alvast een aanrader voor iedereen die zich gevaarlijk dicht begeeft bij digitale verslaving. Het bevat tal van handige tips en richtlijnen om op het rechte pad te blijven. Ons vielen vooral de do’s en don’t op. Hier vind je alvast onze favorieten:

Probeer het zelf eens: twee of meer van de don’t na te laten op een regelmatige basis. Als snel zal het je een openbaring lijken.

Meer ontdekken over Christine Wittoeck? Bezoek haar Digital Detox Academy website.