image/svg+xml
Arena

Eerste 3 labours van Hercules Trophy Antwerpen!

By:

Eerste 3 labours van Hercules Trophy Antwerpen! Na het aankondigen van de eerste labours voor de Herculean Days in Mechelen, kunnen we eindelijk licht werpen op de eerste 3 werken voor de Hercules Trophy in Antwerpen op 20 mei!

Nummer 1: Bossaball

Bossaball is een teamsport met zijn wortels in Spanje. Het is geconceptualiseerd door een Belg, Filip Eyckmans, in 2004. Het lijkt op volleybal, maar het heeft ook elementen van bossaballvoetbal, gymnastiek en capoeira. Het opblaasbare veld, met trampolines aan elke kant, laat spelers toe om hoog te springen en zo de bal op spectaculaire wijze over het net te smashen!

Het woord “bossa“, dat soms vertaald wordt als stijl of attitude in Braziliaans Portugees, wordt vaak geassocieerd met Bossa Nova, een samba geïnspireerde soort Braziliaanse muziek. De naam Bossaball richt zich erop om sport, muziek en positive vibes te combineren.

Muziek is trouwens een hoofdcomponent van een Bossaball show. De scheidsrechter bij Bossaball heet niet voor niets de “samba referee” en fluit niet alleen fouten. Hij is ook de ‘Master of Ceremonies‘ met behulp van een microfoon, percussie-instrumenten en een exotische DJ-set!

Nummer 2: ElliptiGo

ElliptiGo is geen ordinair vervoersmiddelelliptigo-3c_3-1024x683, beeldt het je in als lopen op een fiets. Je balans vinden is niet al te gemakkelijk, maar hey, jullie zijn allemaal Herculeans toch? Met een klein beetje oefening zou je met gemak het peloton in de Tour de France moeten kunnen bijhouden op de ElliptiGo! Je moet geen schrik hebben dat het weer een alledaagse wielerwedstrijd is, want we voegen ongetwijfeld een plezante twist toe (en de ElliptiGo op zich is al plezant)!

Nummer 3: Foot Darts

Voor de eerste maal in de geschiedenis van Hercules Trophy hebben we een labour footdartsgekozen in co-creatie met de deelnemers. We hopen dat jullie deze aanpak appreciëren, zodat we het in de toekomst kunnen herhalen. Bedankt aan iedereen die gestemd heeft! De resultaten zijn duidelijk: 72% heeft ja gestemd! Hier vind je de gedetailleerde resultaten.

Het ging hier over Foot Darts, de interessante combinatie van darts en voetbal. We beloofden rekening the houden met jouw mening. Dit betekent dat Foot Darts nu een officiële labours is, zowel bij de Hercules Trophy in Antwerpen als bij de Herculean Days in Mechelen!