image/svg+xml
Arena

De 2 eerste Herculeaanse Labours (en ze zijn top!)

By:

De 2 eerste Herculeaanse Labours (en ze zijn top!) Eerder dan ooit: hier zijn de 2 eerste Herculeaanse labours voor de Herculean Days in Mechelen op 23, 24 en 25 juni 2017, en de eerste is misschien wel de populairste in de geschiedenis van Herculean!

Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar we zijn ontzettend blij dat we kunnen aankondigen dat de Bugxters, de favoriete labour van zoveel deelnemers, terugkomt naar de Hercules Trophy! Houd je van racen in een buggy en het stof te proeven? Dan is dit zeker en vast iets voor jou. Jongens en hun speelgoed…

De tweede is er eentje die we al heel lang op de Trophy wilden. Eindelijk is het zover:

Bossaball is een teamsport met zijn wortels in Spanje. Het is geconceptualiseerd door een Belg, Filip Eyckmans, in 2004. Het lijkt op volleybal, maar het heeft ook elementen van bossaballvoetbal, gymnastiek en capoeira. Het opblaasbare veld, met trampolines aan elke kant, laat spelers toe om hoog te springen en zo de bal op spectaculaire wijze over het net te smashen!

Het woord “bossa“, dat soms vertaald wordt als stijl of attitude in Braziliaans Portugees, wordt vaak geassocieerd met Bossa Nova, een samba geïnspireerde soort Braziliaanse muziek. De naam Bossaball richt zich erop om sport, muziek en positive vibes te combineren.

Muziek is trouwens een hoofdcomponent van een Bossaball show. De scheidsrechter bij Bossaball heet niet voor niets de “samba referee” en fluit niet alleen fouten. Hij is ook de ‘Master of Ceremonies‘ met behulp van een microfoon, percussie-instrumenten en een exotische DJ-set!

bossaball3

bossaball4

Herculean days

De 2 eerste Herculeaanse Labours (en ze zijn top!)