Employee Engagement Awards MOon Recruitment
image/svg+xml
Herculean Alliance

Interview met MOoN, winnaar Employee Engagement Awards 2023

By:

MOoN Recruitment & Consultancy is een van de 4 winnaars van de Employee Engagement Awards 2023 in België. En voor wie MOoN kent, komt dit wellicht niet als een verrassing. Dit jonge, ladies-only bedrijf bruist namelijk van de positieve energie en ambitie. Presentatrice Valerie Thys vroeg Oona Nooyen en Ellen Vertongen naar het geheim achter hun succes en wat de MOoN cultuur dat tikkeltje extra geeft.

Valerie: Jullie doen niet alleen recrutering, maar ook consultancy en outsourcing en dat in een zeer competitieve markt. Dit betekent dat de meeste medewerkers vaak op verplaatsing zijn. Hoe zorg je ervoor dat je die cultuur levend kan houden?

Oona: De grootste afstand die er ooit kon ontstaan tussen collega’s, was tijdens Corona. Laat nu staan dat MOoN net dan gestart is! Van bij aanvang wisten we dus dat de cultuur die we wilden uitbouwen cruciaal zou zijn. Daarom zorgden we meteen voor digitale koffiemomenten, activiteiten na de werkuren, en vooral: heel veel communicatie.

moon recruitment employee engagement awards

Valerie: Als HR specialisten geven jullie advies aan klanten. Zelf hebben jullie een duidelijke visie op jullie eigen beleid: jullie kiezen voor een flexweek, geen glijtijd. Jullie verkiezen ad hoc gesprekken en geen klassieke evaluaties. Hoe reageren jullie klanten hierop? Ik kan me inbeelden dat sommigen dit liever anders willen?

Ellen: Uiteraad, en afhankelijk van de omvang van het bedrijf als ook de sector zijn er dingen soms onmogelijk maar dan weer andere dingen mogelijk. En zo helpen wij onze klanten met het creëren van een unieke cultuur. Op maat!

moon recruitment employee engagement awards

Valerie: Jullie zetten ook nog eens hard in op persoonlijke ontwikkeling. Hoe gebeurt dit precies? En is dat vol te houden als de organisatie verder uitbreidt?

Oona: Inderdaad, Valerie. Bij MoON zien we groei niet als een doel op zich, maar als een opportuniteit om de visie verder te verwezenlijken. Samen, in co-creatie dus. Onze organisatie bruist van het interne ondernemerschap; er zijn talloze wegen die naar groei leiden. Dit betekent meer dan alleen het aannemen van nieuwe medewerkers; het omvat ook het optimaliseren van het bestaande, het aangaan van partnerships en het nauw samenwerken met klanten.Waarom zouden we deze dynamiek niet bewaren bij het uitbreiden van onze organisatie? Sterker nog, we geloven dat deze ondernemersgeest alleen maar kan worden versterkt naarmate we langer bestaan.


Bij MoON zijn we van mening dat dynamiek schaalbaar is. Het fundament van deze schaalbaarheid ligt in de kwaliteit van de relaties die we opbouwen, zowel intern als extern. Elk moment van groei is voor ons een kans om deze relaties te versterken en ons netwerk uit te breiden.Belangrijk is ook dat het initiatief voor deze dynamiek niet uitsluitend vanuit de leidinggevende komt. In feite kan in onze vlakke organisatie iedereen een leiderschapsrol op zich nemen.
Wij noemen het een ambassadeursrol. Het zijn onze mensen die de echte drijvende kracht achter onze dynamiek zijn, en dat is een principe dat we nooit uit het oog zullen verliezen.

moon recruitment employee engagement awards

Valerie: Jullie zijn een jonge en ambitieuze organisatie en grote voorstanders van het Pipi Langkous principe: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan“. Nu al zijn jullie aan het uitbreiden naar het buitenland, met een project in Dubai. Hoe zie je dit evolueren in de toekomst? Hebben jullie erover nagedacht over hoe jullie de specifieke cultuur kunnen behouden op zovele km afstand?

Oona en Ellen: Voor ons is het internationale project dat we hebben opgezet in Dubai de perfecte illustratie van hoe we kijken naar samenwerken en organisatiecultuur. Je hoorde het al, Valerie: we zijn opgestart tijdens de pandemie, en konden ondanks de fysieke afstand onze unieke cultuur uitbouwen. Waarom zou een andere tijdzone dan wel een probleem veroorzaken? Uiteraard zijn er best wat uitdagingen, maar we zien het vooral als een opportuniteit en extra mogelijkheid om onze visie nog verder aan te scherpen.

To be continued, met andere woorden!