winnaars van de Employee Engagement Awards 2022
image/svg+xml

4 winnaars bekroond met de Employee Engagement Awards 2022

By:

STAD ROESELARE, LOOP EARPLUGS, TELSMART EN FINSIDERS ZIJN DE WINNAARS VAN DE EMPLOYEE ENGAGEMENT AWARDS 2022. LOOP EARPLUGS IS UITGEROEPEN TOT AANTREKKELIJKSTE WERKGEVER DOOR EEN JURY VAN MILLENNIALS EN GEN-Z.

Mechelen, 18 oktober 2022. Loop Earplugs, Stad Roeselare, Telsmart en Finsiders zijn de winnaars van de Employee Engagement Awards 2022. Dinsdagavond 18 oktober werden de Employee Engagement Awards voor de derde keer uitgereikt door Herculean Alliance in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. De 4 organisaties vielen in de prijzen nadat ze een traject van verschillende maanden hadden gevolgd, ondersteund door de jury van experten, onder leiding van Conny Vandendriessche en diverse captains of industry, net als een jury van young professionals.

De Employee Awards worden georganiseerd door Herculean Alliance. De bedoeling van het initiatief is om bedrijven te bekronen die extra inzetten op bevlogen medewerkers. Op die manier willen ze bewustzijn creëren rond het onderwerp en andere organisaties inspireren. De jury van experten wordt voor de tweede keer op rij voorgezeten door vrouwelijk onderneemstericoon Conny Vandendriessche. Daarnaast werd ook een NextGen Award uitgereikt door een jury van young professionals.

🎥 Deze week kan u elke weekdag de uitzendingen met de laureaten bekijken op Kanaal Z, op Z-Extra. Telkens vanaf 20u.

De winnaars van 2022:

  • Finsiders (actief in financiele consulting, met 60 medewerkers en gevestigd in Gent en Mechelen).
  • Loop Earplugs (oordopjes, met 80 medewerkers en gevestigd in Berchem, met kantoren in Amsterdam, New York en Shanghai).
  • Telsmart (actief in software development, IT en telecom, met 39 medewerkers en kantoren in Zedelgem, Kasterlee en het buitenland -Servië en Kroatië).
  • Stad en OCMW Roeselare (700 medewerkers, gevestigd in Roeselare).

De Employee Engagement Awards werden ingegeven door de behoefte om meer bedrijven de kans te bieden om hun uitzonderlijke verhalen rond medewerkersbetrokkenheid te brengen. Herculean Alliance, gespecialiseerd in Employee Engagement, riep hiervoor twee jury’s samen. Een jury van experten onder leiding van ondernemersicoon Conny Vandendriessche. Daarnaast oordeelde ook een jury van jonge professionals mee, onder leiding van Katrien Roziers (The Master Labs).

Betrokken medewerkers maken het verschil in deze tijden. Bedrijven met geëngageerde medewerkers zijn productiever, kennen minder personeelsverloop en scoren hoog bij hun klanten. Maar de uitdaging is momenteel gigantisch. Hoe slaag je er al bedrijf in om mensen vanop afstand blijvend te motiveren om de extra mile te gaan? Om terug naar kantoor te komen? Om te blijven? Prangende vragen waar de meerderheid van de Belgische bedrijven mee worstelen.” aldus Inge van Belle, initiatiefneemster van de Employee Engagement Awards. 

Conny Vandendriessche: “We bevinden ons momenteel op een kantelpunt, waarbij het nu of nooit is. Aandacht voor de medewerkers wordt een van de belangrijkste troeven die het succes van een onderneming bepalen. De bedoeling van de Employee Engagement Awards is om organisaties te sensibiliseren, te inspireren en te ondersteunen hierbij. We richten hierbij een community, waarbij we verschillende spelers bij elkaar brengen om deze uitdaging samen aan te pakken. Experten uit de HR wereld, professoren, bedrijven, coaches en ook de nieuwe generatie.”

 “Met onze jury’s hebben we 4 thema’s geselecteerd die belangrijk zijn om het engagement van de medewerkers te verhogen: CHANGE, COMMUNICATIE, GROEI en de relatie met KLANTENTEVREDENHEID. Op die manier dagen we de kandidaten uit om hiermee aan de slag te gaan, maar we denken ook rond deze thema’s, samen met de coaches.

De NextGen Award gaat dit jaar naar Loop Earplugs. Een bijzondere prijs die in de voorbije jaren eerder al Accent Jobs en In The Pocket te beurt viel.

Katrien Roziers, voorzitster NextGen jury: “Vanuit de jonge generatie hebben we vooral gekeken naar creativiteit, innovatie, all things digital, omdat dit onze leefwereld is vandaag. We kozen Loop Earplugs uit tot meest aantrekkelijke werkgever voor de NextGen, omwille van de flexibiliteit die gepaard gaat met de ondersteuning en omkadering. Maar ook omwille van de aanpak rond de persoonlijkheid van de medewerkers, met de nodige aandacht voor persoonlijke groei, coaching, talentontwikkeling en mentaal welzijn. We wisten als jongeren ook de aantrekkelijke mix tussen het werken en de fun te appreciëren, net zoals de aandacht voor duurzaamheid.”

Reactie kandidaten

Wendy Swaegers, Telsmart: “De meest doorslaggevende factoren waren vooral de open feedback cultuur verhaal dat we sterk hanteren, net als het vertrouwen. Dat het niet zomaar loze woorden zijn, maar dat we dit ook omzetten in concrete acties.”

Laurens Brams, Finsiders: “Het is een enorme eer om met een award naar huis te gaan. Ik denk dat we als onderneming uniek zijn doordat we een carrière op maat bieden. Dat wilt zeggen dat we kijken: waar staat iemand vandaag, waar kunnen ze naartoe groeien. En waar kunnen wij hen als werkgever in begeleiden.”

Hannelore Vanhaverbeke, Stad Roeselare: “Een stadsbestuur wordt vaak beschouwd als een organisatie met iets minder ambitie. Hier tonen we voor eens en altijd dat er bij ons heel wat ambitie zit. Het is ook wel fijn om als werkgever te tonen hoe plezant het wel werken is bij Stad Roeselare. Het is een goeie plek. Kom maar bij ons.”

Thais Lauwers, Loop Earplugs: “Wat ons bij Loop zo speciaal maakt, is de flexibiliteit en het vertrouwen. Het maakt niet uit of we op kantoor, of zelfs in het buitenland werken. Er is volledig vertrouwen, en net daardoor kan er een grote flexibiliteit zijn.”

De Employee Engagement Awards worden georganiseerd door Herculean Alliance en haar partners SD Worx, Nespresso, Ordina, Okono, Kanaal Z, #ZigZagHR en Duval Union.

Leden expertenjury 2022: Expert Jury – Employee engagement awards

Leden NextGen jury 2022: NextGen Jury – Employee Engagement Awards

De after-movie bekijk je hier.