EEA21
image/svg+xml
Aura

Ontmoet Employee Engagement winaar AE

By:

Meet AE. In de herfst van 2021 organiseerden we voor de tweede keer op rij de Employee Engagement Awards. Inmiddels zijn de Awards een vaste jaarlijkse format op Kanaal Z. Zo’n 8 kandidaten haalden de finale ronde, waarbij ze hun case mondeling mochten komen toelichten.

Het IT bedrijf AE (afkorting voor Adapt and Enable) was er ook bij. AE is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische IT landschap. Maar mocht het bedrijf je onbekend zijn: deze IT toppers uit Leuven zijn gespecialiseerd in het integreren van business & IT door hun uitgebreide en jarenlange kennis van architectuur en methodologie. Aangezien AE zich al 12 jaar een topwerkgever mag noemen leek een deelname aan de Awards voor hen de logische volgende stap. Ilse Verplaetse en Pieter Vandeven mochten samen hun organisatie verdedigen in de categorie van middelgrote bedrijven.

EEA21
Employee Engagement Awards 2021

Employee engagement en alles wat daar bij komt kijken is niet onbekend voor deze organisatie. Zo sleepte AE al 11 keer een Great Place To Work award in de wacht en is het dus duidelijk dat ze de klappen van de zweep kennen.

In hun case leggen ze vooral de nadruk op hun sterkte om snel te schakelen tijdens crisissen, transparante communicatie en creativiteit. Ook hebben ze de juiste balans gevonden bij hun waaier aan initiatieven waardoor er voor elk wat wils is en iedere doelgroep aangesproken wordt. Bijvoorbeeld hun Udemy Onboarding Track, een eigen Masked Singer versie, vrijwilligerswerk bij de overstromingen in Wallonië.

Samen werkt altijd beter.” Ilse zelf is zeer trots op het feit dat AE zich als organisatie in vraag durft te stellen en kijkt al uit naar de toekomst. Kortom: het lijkt niet enkel een leuke werkplek, een plaats waar mensen zich goed voelen en het beste van zichzelf geven, maar het is het ook.

Benieuwd naar hun volledige pitch? De aflevering is te zien op Kanaal Z of herbekijk het op ons YouTube kanaal!

P.S.: Ontdek ook de andere laureaten en hun Employee Engagement verhaal.