image/svg+xml
Herculean Alliance

Aan alle leuke dingen komt een einde – mijn laatste week als stagiaire bij Herculean Alliance

By:

Hoi! Herinner je me nog? Ik ben Luna Mampaey. In februari startte ik mijn stage bij Herculean Alliance. En zoals de traditie het wilt, schrijf je dan als stagiar een afscheidsblog. Wat zijn die 6 weken gevlogen! Ineens kwam het besef dat mijn laatste week stage bij Herculean Alliance ingaat. En dat is toch een vreemd gevoel.

Op de eerste dag voelde ik me meteen welkom op kantoor. Het was maar een heel klein beetje onwenning in het begin, omdat al snel duidelijk was dat ik in een super tof team terecht was gekomen. De voorbije weken heb ik veel mogen proberen en vooral kunnen leren.

Niet alleen de stagiairs moesten zich aanpassen, ook voor het vaste team kwamen er veranderingen aan. Zo verhuisden we naar een nieuw kantoor, een beetje verderop in Mechelen. Een karaktervol gebouw, met onze eigen keuken en een terras om ’s middags van de zon te kunnen genieten. En daar hebben we uiteraard gebruik van gemaakt. We doopte de keuken tot ‘Barculean’ waar we op vrijdagmiddag ‘croqueskesdag’ hadden en op vrijdagavond een after work hielden. Je leest het al, het was heel plezant!

Het takenpakket

In de voorbije 6 weken mocht ik meewerken aan vele projecten, waaronder Hercules Trophy, Pink Ladies Games, Employee Engagement Awards en teambuildings. Een voor een waren ze verschillend, maar zeer interessant om de verschillende kanten van het bedrijf te leren kennen. Zo maakte ik reels voor Instagram, schreef ik blogs in het Nederlands en Engels, had ik contact met klanten en hielp mee met content te maken voor sociale media. Een gevarieerd takenpakket dus.

Op mijn laatste stagedag vond er nog een teambuilding plaats, te Antwerpen. Ondanks het slechte weer heeft iedereen zich geamuseerd en was de klant gelukkig. Dat mocht ook wel, na 2 jaar Corona eindelijk nog eens een fun activiteit voor hen als team! En toegegeven, als afsluiter van de stage kon dit wel tellen.Na een hapje en een drankje was het dan tijd om echt afscheid te nemen van mijn lieve collega’s.

Tot de volgende!

De stage was zonder twijfel een megaleuke ervaring. Eentje dat ik zeker ga onthouden. Wat ik nu in de toekomst ga doen, ben ik ik nog niet helemaal uit. Eerst en vooral mijn Master afwerken aan de KU Leuven en daarna waarschijnlijk op zoek gaan naar een job.

Graag wil ik alle collega’s bedanken voor hun hulp, de fijne babbeltjes, opbouwende feedback en gewoon om die afgelopen 6 weken zo aangenaam te maken.

Het einde van de stage betekent natuurlijk niet het einde samenwerking. Want er komen later dit jaar nog een hoop leuke evenementen aan waarbij er crew nodig is 🙂 . Count me in, guys!

Ben je zelf op zoek naar een leerrijke, gevarieerde en supertoffe stage? Dan kan ik je deze alvast aanraden. Benieuwd naar mijn eerste week? Hier kan je lezen hoe deze verliep.