Stage Herculean Alliance
image/svg+xml
Herculean Alliance

S1:E1 The first week as an intern (Pilot)

By:

Een eerste aflevering van dit avontuur toont de eerste week als kersverse stagiaire bij Herculean Alliance. Een inspirerend bedrijf waar employee engagement als nummer één prioriteit staat.

Meet the intern

Nice to meet you! Ik ben Luna Van Looy, een gedreven 20-jarige Marketing Multimedia studente aan de UcLL in Leuven. Mijn passie? Creatief aan de slag gaan! Als stage zocht ik een plek waar werk niet aanvoelt als een opdracht, maar als plezier. Ik ben dan ook meer dan tevreden Herculean Alliance te mogen ondersteunen gedurende 12 weken.

First day as an intern

Maandag 1 maart, 7:00 AM *Dat ene irritant wekkergeluid, je kent het wel*

Lap, na al die maanden online les, ben ik die vroege uren niet meer gewoon. Snel maak ik mij klaar en met een gezonde portie stress start ik op mijn nieuwe kantoor voor de komende 12 weken. Hierbij word ik meteen op een warme manier ontvangen door Kris en Laura. Vervolgens leer ik al snel de andere 2 stagiairs, Feng en Benthe, evenals de andere collega’s kennen en kom ik terecht in een enthousiast en familiaal team.

De volgende dagen

Al snel kregen we taken toegewezen en konden we aan de slag gaan! Zo mocht ik de voorbije week een steentje bijdragen voor verschillende zaken. 

Eerst en vooral, de Pink Ladies Games, een geweldig CSR-initiatief waarbij women empowerment in de kijkers staat en bovendien Think Pink steunt. Ook hebben we samen als stagiairs employee branding video gecreëerd wat echt het werk combineerde met plezier. En als laatste een lezing gevolgd van Carole’s Leeskamer waar Inge Van Belle en Klaus Lommatzsch hun expertise deelden en hun nieuw boek in de kijker zetten (Employee Engagement, What else?). Hiervoor mochten we dan ook een blogpost schrijven om het nog eens extra in de verf te zetten.

To be continued… 

Finally! De kans om alle theorie van voorbije 3 jaar toe te passen op de praktijk. Ik ben er alvast zeker van dat dit een zeer leerrijke ervaring wordt en kijk al uit naar wat de komende maanden zullen brengen.
Het doet me alleszins een groot plezier om deel uit te maken van dit team en mezelf een Herculeaan te noemen!