image/svg+xml
Herculean Alliance

Die warme eerste week

By:

Mijn eerste week bij Herculean Alliance – Eindelijk. Na 6 maanden binnen zitten, online les en geen sociaal contact mag ik beginnen aan mijn eerste stage. Voor mij toch wel een lichtpuntje aan het einde van deze donkere coronatunnel. Met klamme handjes en heel veel motivatie trok ik voor mijn eerste stagedag naar Mechelen.

Maar, he: First things first. Ik ben Benthe Van den Broeck, een 23-jarige enthousiaste studente die staat te poppelen om de werkwereld in te duiken. Momenteel studeer ik Project- en Eventmanagement aan de Karel de Grote hogenschool in Antwerpen. Mijn stage bij Herculean Alliance is weer een stap dichter bij mijn diploma. Voor mijn eerste stage zocht ik naar een bedrijf waarvan ik veel kan leren, de handen uit de mouwen kan steken en waar een leuke sfeer is. Al snel werd duidelijk dat Herculean Alliance de perfecte match voor mij was.

We zijn vertrokken

Van die klamme handjes was al snel geen sprake meer. En dat was niet enkel omdat de verwarming niet werkte. De eerste ontmoeting nam al snel de stress die ik had helemaal weg. Ik werd vanaf minuut één behandeld als part of the team en voelde me direct op mijn gemak. Daarbij, geen tijd voor stress. Want er is werk aan de winkel! Mijn eerste week zat al meteen bomvol taken en opdrachten. Het werd me meteen duidelijk dat het Herculean team niet heeft stilgezeten tijdens de lockdown. 

En dan mag je eraan beginnen. Ik denk dat elke student het gevoel wel kent. Na al die jaren schoolbanken, dikke boeken, presentaties, enz. mag je het eindelijk zelf doen. En deze keer voor echt. Dat is nu net waar ik zo naar uit keek. Niet voor een opdracht of voor punten, maar voor het bedrijf en de klanten.  

Time flies!

Ik keek enorm uit naar om te beginnen aant mijn stage en nu mijn eerste week erop zit ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Ik heb het gevoel dat de komende 7 weken véél te snel voorbij gaan vliegen. Aan de andere kant weet ik nu al dat ik in deze periode gigantisch veel ga bijleren. Ik vind het nu al geweldig om deel uit te maken van dit Herculeaanse team, ook al is het veel vanop afstand. En het doet me een enorm plezier dat ik hier de komende weken ook mijn plekje heb. 

De verwarming is intussen terug kapot. Maar gelukkig is er bijzonder lekkere koffie om mijn handen warm te houden.  What else?