van sportman-ondernemer naar employee engager
image/svg+xml
Herculean Alliance

Van ‘sportman-ondernemer’ naar ‘employee engager’

By:

Van “sportman-ondernemer” naar “employee engager”… Het is met trots dat ik me hier mag voorstellen als kersverse Herculeaan. Hierbij hoort uiteraard ook de vraag een beknopte beschrijving van mezelf te geven.

Ik ben dus Bram Timmerman en na mijn studie aan de Vrije Universiteit Brussel als Licentiaat Lichamelijke Opvoeding kwam ik, tegen al mijn verwachtingen in, in de fitnesssector terecht als “instructor”.

Al snel koos ik tijdens mijn opleiding eerder voor een afstudeervariant die meer aansluit bij de sportwereld ‘achter de schermen’, met name sportmanagement, bevond ik me plots op de werkvloer. Als ‘instructor’ lag de focus voornamelijk op het begeleiden en coachen van klanten. Als ervaren korfballer, op en naast het veld, kon ik in volle vertrouwen mijn carrière binnen de wereld van fitness en personal training starten.

Hoe het begon…

Niet veel later, in 2004, startte ik, samen met Kris (een ander Herculeaan), een personal trainingsstudio, genaamd ‘B-Well’. Bij B-Well kon ik mijn opleiding ten volle benutten en  kreeg ik als jonge ondernemer de kans om niet enkel voor een onderneming te werken, maar ook AAN een onderneming.

Onze grootste motivatie om als jonge ondernemers B-Well uit de grond te stampen, was dat klanten meer succes boeken indien dit gepaard gaat met persoonlijke begeleiding. Ons motto was en is nog steeds, dat klanten meer aandacht nodig hebben EN verdienen dan dat ze in traditionele fitness(ketens) ontvangen. Diezelfde filosofie kan ik terugvinden bij de Herculean Alliance. De oplossingen die er voor bedrijven worden geboden om personeel optimaal te laten gedijen in een bedrijfscultuur naar klanten toe, is waar het om moet draaien. Dit resulteert in een maximale service, net zoals we bij B-Well ambiëren.

Over de grenzen heen

In 2018 draaide de zoektocht naar een nieuw product voor B-Well uit tot de oprichting van DMT Wellness Solutions. Door deze nieuwe vennootschap op te richten werd ik geconfronteerd met heel wat nieuwe uitdagingen en leerde ik snel een andere wereld van ondernemen kennen. Het ontwikkelen van een product, de juridische bescherming, import en export,… het zijn maar enkele voorbeelden.

Het is mijn ervaring met DMT Wellness Solutions die Kris deed besluiten me te introduceren aan de Herculean Alliance. De tweede lockdown voor fitnesscentra was net aangekondigd, het was kortweg het ideale moment voor mezelf dit aanbod serieus in overweging te nemen.   Na een paar informele contacten in het verleden, mijn warme enthousiasme sinds altijd voor de Hercules trophy, werd het formele proces om lid te worden gestart.

Hercules Trophy

Herculean Alliance belichaamt voor mij de mogelijkheid tot inspiratie, groei, kracht en een katalysator om verder zelf te groeien als ondernemer.

Pink Ladies Games

Ik ben volledig klaar om deze kans met beide handen te grijpen en de Hercules Trophy en Pink Ladies Games over de grenzen heen, als deel van dit gepassioneerd team, op de kaart te zetten!

Mijn levensmotto is dat ik graag wil ‘dienen’ vanuit mijn kracht en metier, en dat is nu net waar Herculean Alliance een vliegwiel zal worden om deze kracht en passie om te zetten in concrete en impactvolle resultaten.

Bijsluiter

Er werd me gevraagd ook wat persoonlijke informatie over mezelf mee te geven.  Ik ben papa van een bijna vijfjarig zoontje, Jules en verder kan ik het niet beter omschrijven dan astrocenter.nl. U weze gewaarschuwd 🙂

‘Het sterrenbeeld Steenbok staat bekend om zijn stabiele persoonlijkheid. Hij heeft een praktische instelling en heeft veel zelfdiscipline. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Steenbok een harde werker is. Hij heeft een onafhankelijk karakter en hij is erg betrouwbaar en loyaal. De Steenbok heeft wel de neiging om veeleisend te zijn, ten opzichte van zichzelf en anderen. Hij is conservatief en veranderingen moeten voor hem langzaam doorgevoerd worden. De Steenbok staat serieus in het leven, maar hij heeft zeker wel humor. Zijn humor is vaak spottend en sarcastisch.

De Steenbok heeft veel ambitie en heeft een serieuze instelling op professioneel gebied. Hij beschikt over discipline en is een harde werker. Doorgaans kiest de Steenbok voor traditionele beroepen. Hij wil op professioneel gebied altijd het beste resultaat behalen en is dan ook best veeleisend. De praktische instelling komt de Steenbok goed van pas op professioneel gebied.’

Ik kijk er naar uit met jullie samen te werken.

Keep it safe & B-Well !