Employee Engagement Awards 2020
image/svg+xml

Meet the Employee Engagement winner Basisschool GO! Klimop

By:

Het was voor de juryleden een complete verrassing om Basisschool GO! Klimop tussen de Employee Engagement Awards inschrijvingen te vinden. De school verraste hen meer dan positief en legde een mooie case voor. Hierdoor konden zij, in de categorie tot 50 werknemers, de Bronze Award mee naar school nemen.

Employee Engagement Awards 2020

Elke rondleiding in de Bonheidense school start bij hun personeelsboom zegt Esther, het directiehoofd. Op die manier willen ze de bezoekers laten zien dat iedereen écht broodnodig is. Dus niet enkel de leerkrachten krijgen een plek op deze boom, maar ook het zorgpersoneel en het secretariaat. Ieder persoon die hier werkt draagt zijn steentje bij en daar mag mee gepronkt worden.

Employee engagement staat volgens het schoolteam vast op verschillende dragers. Een daarvan is bijvoorbeeld gedeeld leiderschap. De afgelopen jaren heeft de basisschool hier hard aan gewerkt. Ze ondergingen een volledige evolutie. Van een niet zelfsturend team naar verschillende werkgroepen binnen het team dat zelf overlegmomenten inplant. Door de grondigere aanpak kregen de medewerkers meer de kans om hun menig te delen en persoonlijk te groeien. Zorgcoördinator Stephanie beaamt dat dit beleid een enorme groei teweeg heeft teweeg gebracht, zowel bij de leerlingen als leerkrachten.

Om alle leerkrachten af en toe in de bloemetjes te zetten zijn ze het “hart onder de riem” initiatief gestart. Met dit initiatief willen ze elke leerkracht bedanken voor hun motivatie. Op hun beurt geraken zij weer extra gemotiveerd om vol passie te blijven les geven.

Ben je benieuwd naar het volledige employee engagement avontuur van Basisschool GO! Klimop? Bekijk dan zeker de pitch én het nagesprek, hieronder of op het YouTube kanaal van Herculean Alliance!

P.S: Ontdek ook de andere laureaten en hun Employee Engagement avontuur!