Employee Engagement Awards 2020
image/svg+xml
Aura

7 bedrijven bekroond in Employee Engagement Awards

By:

Op 28 september werden de Employee Engagement Awards uitgereikt door Herculean Alliance en een jury o.l.v. Conny Vandendriessche. Zeven bedrijven werden bekroond in de Employee Engagement Awards 2020. De Awards besteden bijzondere aandacht aan bedrijven die extra inzetten op bevlogen medewerkers in Coronatijden. Daarnaast werd ook een Millennial Award uitgereikt door een jongerenjury. De Awards worden een hele week uitgezonden op Kanaal Z. De after-movie is te zien op Z-Cocktail.

Concept

De Employee Engagement Awards werden ingegeven door de behoefte om meer bedrijven de kans te bieden om hun uitzonderlijke verhalen rond medewerkersbetrokkenheid naar voor te brengen. Herculean Alliance, gespecialiseerd in Employee Engagement, riep hiervoor een jury samen van experten onder leiding van ondernemersicoon Conny Vandendriessche. De jury werd bijgestaan door twaalf millennials, wiens taak erin bestond om na te gaan hoe millennial-proof de deelnemende bedrijven waren. Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven om deel te nemen, was de deelname aan deze eerste editie gratis.

Dagelijks horen we inspirerende, ontroerende en boeiende cases van organisaties waar mensen het beste van zichzelf geven. Voor de eerste editie van de Employee Engagement Awards waren we vooral op zoek naar authentieke verhalen vanuit de buik van de organisatie. Daarin spelen toewijding en progressie een belangrijke rol. De plotse Coronacrisis gaf de awards nog een extra dimensie. We willen deze awards gebruiken als een forum waar bedrijven terecht kunnen voor best practices rond employee engagement. We mogen dan nog experten zijn, deze situatie is nieuw voor ieder van ons”, aldus Inge van Belle.

Live event in Coronaproof setting

De inschrijvingen kwamen -ondanks de Coronacrisis vlot binnen. Al snel kreeg de jury vijfentwintig cases voorgeschoteld. Na uitvoerig overleg mochten slechts zeven overblijvers door naar de laatste ronde. In augustus verdedigden ze hun case bij de twee jury’s in een heuse X-factor stijl, begeleid door presentatrices Anne De Baetzelier en Valérie Thys.

Normaliter zouden de Awards doorgaan in juni met een evenement voor zo’n 500 aanwezigen. Door de pandemie werd het concept herwerkt in een tv format in X-Factor stijl. Op maandagavond 28 september werden de awards in beperkte kring met zo’n 80 aanwezigen uitgereikt in De Vleeshalle in Mechelen.

Voorzitster Conny Vandendriessche: “Toen Inge van Herculean Alliance me vroeg om de jury voor te zitten voelde dit aan als thuiskomen. Mijn leven draait al rond en voor mensen en medewerkers. Eerst als verpleegkunde en vervolgens om mensen een job, een toekomst, op zich al de mooiste job in de wereld. Medewerkers zorgen voor de groei en bloei van een bedrijf en zijn het kloppend hart! Als ondernemer is het een topprioriteit om de medewerkers te motiveren, inspireren en te adoreren.”

Geëngageerde bedrijven


Zeven bedrijven werden bekroond in de Employee Engagement Awards 2020

Categorie: organisaties tot 50 medewerkers

Bronze Award: Marbles en GO! Basisschool Klimop

Categorie: organisaties tussen 50 en 500 medewerkers

Bronze Award: Laco

Silver Award: Komma Board

Gold Award: 24plus

Categorie: organisaties +500 medewerkers

Silver Award: TVH

Gold Award: Accent Jobs

Millennial Award

Naast de Employee Engagement Awards mocht ook de jongerenjury hun eigen Millenial Award weg geven. Volgens voorzitter Luka Bresseel kozen de Millennials de winnaar op basis van drie belangrijke criteria: het digitaal DNA, hun wijze van ondersteuning aan nieuwe werknemers én toekomstvisie.

Het bedrijf dat volgens hen het meest millennial-proof was en de award mee naar kantoor mocht nemen was niemand minder dan Accent Jobs.

X- Factor voor bedrijven

De uitreiking van de Employee Engagement Awards is vanaf dinsdag 29 september t.e.m 2 oktober te bekijken op Kanaal Z, telkens om 11u., 15u. en 18u.

De Employee Engagement Awards worden georganiseerd door Herculean Alliance en haar partners Tobania, ISS, Nespresso, Microsoft, Kanaal Z, Duval Union, #ZigZagHR, Branded.Careers, Social Seeder, GrowthAgent, Ambassify, madewithlove, Towel Media en MBSSY

Zin om volgend jaar een Award in de wacht te slepen? Schrijf je alvast in!