image/svg+xml
Fabrica

Herculean Alliance lanceert HUB

By:

Mechelen, 22 juli – Herculean Alliance lanceert HUB, de Herculean Urban Battle. Een Corona-proof team experience, die zorgt voor maximale participatie en lifetime memories. Omdat teams de wereld veranderen. Nu meer dan ooit.

Teamwerk in tijden van Corona

Veel bedrijven hebben moeite om hun medewerkers na de lockdown opnieuw bij elkaar te brengen. Een aantal collega’s kan/wilt nog niet terugkeren naar kantoor. Wie toch aanwezig is, heeft last om de echte teamleden te ontmoeten.

Thuiswerken heeft zonder enige twijfel geleid tot meer focus en productiviteit. Op langere termijn is echter meer balans nodig tussen telewerken en fysiek samenwerken. Een organisatie kan je bekijken als een verzameling van teams, waarbij medewerkers behoren tot één of meerdere teams. De sleutel om deze teams succesvol te connecteren ligt volgens ons bij een hybride aanpak, waarbij teams elkaar online en offline kunnen zien.

Eenzaamheid: een stille killer

Medewerkers zeggen het misschien niet altijd zo expliciet, maar continu thuiswerken kan leiden tot vereenzaming. Sociaal isolement is een belangrijke oorzaak voor depressie of burn-out. Uit studies blijkt bovendien dat mensen die zich deel voelen van een team veel hoger engagement vertonen.

Steeds meer collega’s hebben na de vele maanden van telewerken nood aan ontmoetingen en interpersoonlijk contact. Daaruit ontstaat immers innovatie -en dat is nu net wat we nodig hebben in deze uitdagende periode. De uitdaging bestaat er echter in om bijeenkomsten op een veilige manier te organiseren.

Lachen werkt – seriously

Laat ons meteen één van onze grootste geheimen verklappen: Mensen hebben nood aan lachen. En dat geldt nog meer in tijden van crisis. Humor blijkt nog altijd de beste ont-stressende remedie te zijn.

In stresserende tijden hebben we de reflex om alles extra serieus te benaderen. Dat zorgt nochtans voor een verzwarend effect. Heb je al eens overwogen om een brainstorming of kick-off sessie af te wisselen met een verbindende, actieve ervaring in openlucht? Het zal jou en je collega’s geweldig veel deugd doen. Dat is nu net wat we doen met HUB.

Niets doen is geen optie

We zien sommige bedrijfsleiders en managers bevriezen onder de druk die de COVID-19 crisis met zich meebrengt. Het is dan ook een situatie waar niemand van ons op was voorbereid. Het gebrek aan perspectief zorgt voor nog meer onzekerheid en heeft een gigantische impact op engagement. Plannen moeten elke week bijgeschaafd worden of verdwijnen telkens weer in de prullenmand, omdat de wereld zo snel verandert.

Maar toch is het onze morele plicht om optimisme uit te stralen. Ons advies: ga samen met je team aan de slag. Toon je kwetsbaarheid, wees transparant, betrek de collega’s en begin aan een nieuw plan. Opnieuw en opnieuw. 

Waarom trek je er niet een dagje op uit met je team? In eigen land en in een veilige omgeving weliswaar. Enkele uren samen in de buitenlucht zetten de zaken opnieuw in perspectief en geven frisse ideeën. Met HUB, de Herculean Urban Battle, werk je tegelijk aan de organisatiewaarden, de teamwerking en het mentale en fysieke welzijn van de collega’s. Dat zijn veel vliegen in één klap! Je kan het combineren met een etentje of teamsessie in een van de mooie steden die ons land telt.

Teams blijven in hun bubbel en kunnen live de anderen volgen.

Een ding is duidelijk: Grote bijeenkomsten kunnen we momenteel vergeten

Of we het er nu mee eens zijn of niet, we kunnen gewoon geen grote samenkomsten organiseren in het najaar. Toch al zeker niet indoor. Laten we ook eerlijk zijn: de budgetten voor grote events staan op dit moment onder druk.

Wilt dat dan zeggen dat er niets kan? Helemaal niet. Wie vooruit wilt, kijkt naar wat wel mogelijk is:

  • Kleine bubbels
  • Outdoor bijeenkomst
  • Hybride vormen van communicatie (online-offline)
  • Langere, duurzame beleving: gebruik de maanden voor en na een event ook nuttig om connectie op te bouwen
  • Seizoensonafhankelijk concepten
  • Lagere prijs per persoon, maar professioneel

Wat is die HUB dan?

Een hybride Herculeaanse urban experience , met maximale participatie en lifetime memories. En met een combinatie van online en offline, om iedereen te bereiken.

Wil je – zelfs in Coronatijden – je teams op een veilige manier verbinden in combinatie met een meeting, speech en/of etentje? Wil je een langere beleving dan 1 moment, zonder extra werk? Bovenop onze coole city game krijg je er een event website bij. Klik hier voor meer informatie.

HUB kan ook voor een coole familiedag, net zoals we vorig jaar voor Matexi organiseerden voor 600 medewerkers en hun families in Antwerpen.

De start van een traject?

Wij geloven dat elke bijeenkomst, workshop of event een moment that matters kan zijn. Een moment waarop je even stil staat bij je cultuur en deze verder versterkt. Dat moment waarop herinneringen gecreëerd worden. Hét moment om in conversatie te gaan met je teams.

Je kan HUB zien als een startpunt van een fris employee engagement traject post-Corona. Een manier om mensen te bedanken voor hun inspanningen, of om hen te herfocussen. Onze specialisten geven je frisse ideeën tijdens het intake gesprek. Daarnaast krijg je er ons employee engagement platform gedurende enkele maanden bij om de beleving te maximaliseren.

Wie is Herculean Alliance?

Steeds meer bedrijfsleiders geven aan dat engagement van medewerkers hoog op de agenda staat. Uit onderzoek van Gallup blijkt echter dat 87% van de werknemers niet geëngageerd is.

Herculean Alliance bouwt een ecosysteem van employee engagement specialisten en formats die organisaties helpen om engagement te meten en verbeteren. En dat ondersteund door een eigen platform.

Dit spanningsveld doet de vraag rijzen naar een doeltreffende manier om een sterke community uit te bouwen. Geen sinecure met 4 generaties op de werkvloer, zo blijkt. Bij Herculean Alliance geloven we in een ambachtelijke aanpak, die 3 sleutelelementen (cultuur, tools en fysieke locatie) combineert over de hele employee experience.

Onze aanpak? Die delen we op in 4 pijlers: specialisten, een methodologie en awards (Aura)events zoals teambuildingsfamiliedagen, workshops en bedrijfsevents (Fabrica)platform (Machina) en Formats zoals Hercules Trophy en Pink Ladies Games(Arena).