Eva's eerste week bij Herculean Alliance
image/svg+xml
Herculean Alliance

Mijn eerste week bij Herculean Alliance

By:

Mijn eerste week bij Herculean Alliance. Hallo, mijn naam is Eva Geerts. Sinds eind maart ben ik de nieuwe stagiaire bij Herculean Alliance. Ik studeer event -en projectmanagement aan de KdG Hogeschool in Antwerpen. In deze blog vertel ik jullie mijn ervaringen van de eerste week als stagiaire in tijden van Corona.

Een bijzondere start

Ik ben het Herculean team heel erg dankbaar dat mijn stage gewoon kan doorgaan. Al is “gewoon” misschien niet het juiste woord om te gebruiken. Door de huidige omstandigheden startte ik mijn stage van thuis uit. Ik kan je alvast vertellen: Telewerken is niet evident als nieuwkomer in een bedrijf. Ik vind het heel jammer dat het zo is begonnen voor mij, maar daar is nu niets aan te doen. Onze gezondheid staat natuurlijk nog altijd op de eerste plaats. Ik mag al van geluk spreken dat ik stage kan doen, want vele van mijn medestudenten kunnen dit niet. Ondanks de bijzondere omstandigheden ga ik er zeker het beste van proberen maken.

Mijn eerste stagedag

Maandag was het zover. Mijn eerste stagedag bij Herculean Alliance. Na twee weken thuiszitten en me te vervelen, keek ik hier wel naar uit. Om 9u zat ik nerveus klaar voor mijn laptop om opgebeld te worden. Dat was wel een spannend moment voor mij, want ik wist niet goed wat te verwachten. Een eerste ontmoeting met het team via videocall is nogal bijzonder. Uiteindelijk is dat heel goed meegevallen. Ik kreeg meteen een uitgebreide uitleg van de founders over hoe ze te werk gaan en waar Herculean Alliance voor staat. Het werd meteen duidelijk dat open communicatie, cheering en respect erg belangrijk zijn. Ik kreeg ook een introductie van Microsoft Teams, de tool waarmee ze werken. Op die manier kon ik direct meevolgen met de projecten waar ze momenteel mee bezig zijn.

Employee engagement, ook tijdens corona

Herculean Alliance zet nog altijd even hard in op employee engagement. Er wordt alvast veel moeite gedaan om de groepssfeer erin te houden, ook al werkt iedereen van thuis uit. Zo werd ik de eerste dag al aangemoedigd om Google Fit te installeren. Op die manier dagen de teamleden elkaar uit om zoveel mogelijk stappen te zetten. Dit aan de hand van leuke video’s, uiteraard met de nodige Herculeaanse humor. Een leuk initiatief, want zo blijf je toch wel verbonden met elkaar. Ik ga hier graag in mee en doe dan ook mijn best om elke dag een wandeling te maken.

Telewerken bij Herculean? Dat werkt.

Mijn eerste week bij Herculean Alliance was in het begin wat afwegen. Hoeveel tijd steek ik in deze taak? Ben ik nu wel nuttig bezig, zo alleen in mijn kamer in plaats van in het gezellige kantoor? Na een aantal dagen ging dat al wel wat gemakkelijker. Vanaf het begin werd ook duidelijk dat ik met vragen bij iedereen terecht kon. Als ik even vastzit met een taak, is iedereen bereid te helpen waar nodig. Een hele opluchting! Elke ochtend om 9u. stipt is het tijd voor de Team Huddle met heel het team. Dan vertelt iedereen wat hij/zij de dag ervoor heeft gedaan en welke taken hij/zij die dag nog te doen heeft. Op die manier maakt Herculean het telewerken een stuk gemakkelijker. Het is de combinatie van een sterk team, open communicatie en respect dat ervoor zorgt dat het werkt.

Ik kijk alvast uit naar de volgende weken. Op het einde van mijn stage schrijf ik nog een blog over hoe die zijn verlopen. Ik ben er zeker van dat het een leerrijke en bijzondere ervaring zal worden voor mij. To be continued!