image/svg+xml
Aura

Nu onthuld: 6 weekend routines voor succes

By:

Nu onthuld: 6 weekend routines voor succes. Kreeg je al veel tips om productief te blijven, maar bleef het resultaat uit? Je bent niet de enige! Het blijkt dan ook ontzettend moeilijk om blijvend te focussen op de belangrijkste taken in ons leven.

Benjamin Spall, auteur van het boek “My morning routine ” deelt zijn bevindingen, nadat hij meer dan 300 succesvolle personen over de hele wereld interviewde. Gaande van sporters en artiesten tot de bekendste bedrijfsleiders: ze werden allemaal bevraagd over hun routines. Hier delen we enkele weekendgewoontes van ’s werelds succesvolste personen. Wedden dat ze jouw weekdagen kunnen boosten?

1. Slaap enkele uren bij

Bij Herculean weten we maar al te goed dat de combinatie van een veeleisende job en voldoende slapen hand in hand moeten gaan. Lange uren blijven doorwerken ’s avonds vergroot de kans om stilaan je nachtrust te beginnen verwaarlozen. Maar, zelfs CEO’s als Bill Gates en Jeff Bezos trachten toch minstens zeven uren slaap te bereiken, zeker in het weekend. Dus als je tijdens je drukke werkdagen een achterstand hebt opgelopen, besef dan dat het weekend de ideale gelegenheid vormt om enkele uren in te halen. Het is echter niet de bedoeling om slechts vijf uur te slapen op weekdagen, gevolgd door twaalf uren in het weekend… Luister naar je eigen lichaam.

2. Breng tijd door met familie en vrienden

Een zware job vergt dus heel wat opofferingen. En een van de meest voor de hand liggende opofferingen is je sociale leven. Vandaar dat je weekend je de kans biedt om wat family time in te halen. Of dat nu de voetbalwedstrijd van je zoon of een gezellige wandeling met je partner is, kies bewust voor het inbouwen van ‘we-time’ in het weekend. Onthoud ook: Zou je toch nog wat werk moeten verzetten in het weekend? Probeer dit dan te doen op zaterdagochtend. Op die manier kan je zonder zorgen genieten van de rest van je weekend.

3. Verken de komende week

Jack Dorsey, mede-oprichter en CEO van Twitter, geeft het goede voorbeeld. Terwijl hij op zaterdag meestal een workout plant, maakt hij er werk van om op zondag zo’n halve dag te gebruiken om te reflecteren, de agenda te bekijken en een strategie te bepalen om gewapend aan de nieuwe week te beginnen. Op deze manier zal je meer dan klaar zijn om maandagochtend in de ogen te kijken.

4. Voorzie een activiteit die je energie bezorgt

Succesvolle mensen zijn geneigd om alles te plannen, zodat ze zo weinig mogelijk tijd verliezen . Een activiteit waar ze energie uit halen is onmisbaar in deze planning. Is dat voor jou een boek lezen, gaan fitnessen of picknicken in het park… zorg ervoor dat je je weekend ook van deze activiteiten voorziet. Neem nu Richard Branson, die op zaterdag graag een stevig feestje bouwt en zijn zondag vult met een eerder sportieve activiteit, zoals bootraces of rock jumping. Bill Gates daarentegen houdt ervan om zelf de afwas te doen… Ieder zijn ding, nietwaar?

5. Handel je klusjes af

Wie succesvol is in het leven zal een opeenstapeling aan klusjes vermijden door ze voldoende in te plannen in het weekend en soms zelfs al aan te pakken gedurende de week. Een kwartier nemen om de was te doen of enkele rekeningen af te handelen doen vaak al wonderen om je weekend te verlichten. Wanner deze karweitjes gepland worden, zullen ze je weekend niet overheersen. Eenmaal het weekend daar is, voorzie je best een uur of twee om de taken af te handelen die wat meer tijd in beslag nemen. Je voelt dat je meer de controle in handen hebt als je je klusjes voldoende spreidt. Op deze manier zullen ze de kans niet krijgen om je weekend te verpesten.

6. Plan wat ‘me-time’ om te reflecteren

Onderzoek toont aan dat mensen die dagelijks 15 minuten de tijd nemen om stil te staan bij wat ze geleerd hebben zo’n 23% beter presteren dan anderen. Zelfreflectie leidt vaak tot een gevoel van geluk of voldoening, waardoor je eens zo productief zal zijn. Een voorbeeld: nadenken over hoe je wat meer tijd zou kunnen maken voor de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven, of stilstaan bij mogelijke oplossingen voor zaken waar je je aan stoort. Ook voor de meest succesrijke mensen blijkt een moment van zelfreflectie of ‘me-time’ cruciaal te zijn.

Probeer het zelf eens in het komende weekend, want het stimuleert een gezonde geest en het zal niet eens zolang duren vooraleer je er de vruchten van zal plukken…