image/svg+xml
Aura

Wat te eten na het joggen?

By:

Wat te eten na het joggen? Iedereen kent het wel, je bent gaan lopen en de dagen daarna is de trap op en af gaan al een hele opgave. Je spieren willen even niet meer meewerken en alles doet pijn. Dit heeft te maken met wat je doet nadat je bent gaan lopen. Kom hier te weten hoe je je ook na het lopen een dartelende hinde/ hert kan voelen.

Om zo goed mogelijk te herstellen na het lopen is het belangrijk om meer dan 1 soort voedingsstof op te nemen. Je lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig. Hierbij denken we aan vocht, koolhydraten en eiwitten. Wat je eet en hoelang na het lopen, hangt af van het type loop dat je hebt gedaan.

Korte loop

Bij een korte loop van een 30 – 45 min. bij een tempo dat je nog kan praten, zou je binnen de 2 uur een snack of een maaltijd moeten eten. Zorg dat hier vezels en eiwitten bij zitten om je spieren terug te herstellen en versterken. Een pasta met kip en groenten is hier een goed voorbeeld van. Als snack zijn banaan of peperkoek ideaal.

Neem binnen een half uur tot een uur 500 ml water op. Doe dit in deeltjes! Drink met rustige, kleine slokjes zodat je lichaam voldoende tijd heeft om alles op te nemen en je niet direct je vocht terug kwijt bent.

Lange duurloop

Na een lange duurloop is het belangrijk om voldoende water te drinken zodat je vochtpeil terug in orde is. Het aantal water hangt af van hoeveel vocht je bent verloren. Over het algemeen wordt aangeraden om de hoeveelheid water te drinken die je terug op je begingewicht brengt van voor de loop. Denk er aan om dit ook in stukjes te doen.

Wat te eten na het joggen? Eten doe je best binnen het half uur, neem hier zo een 200 tot 300 kilocalorieën op. Zorg dat deze maaltijd goed gebalanceerd is!. Een portie eiwitten, koolhydraten en een half bord groenten/salade is zeer simpel en effectief. Zoveel mogelijk pasta eten als je kan is dus geen goede optie als er niet veel groenten bij zijn.

Tijdens het lopen is het belangrijk om voldoende water te drinken. Dit is een 500 ml per uur, bij warm weer en veel vocht verlies mag dit tot 750ml tot 1 liter zijn. Neem ook een 150 tot 300 calorieën in per uur tijdens het lopen d.m.v. gelletjes, kleine snacks en sportwater die makkelijk mee te nemen zijn. Een kleine snack kan bestaan uit een banaan, energiereep,…

Wat te eten na het joggen?

Probeer het zelf eens uit en laat me weten of het jou geholpen heeft!

Bron: De inhoud van deze blog komt van msn UK.