image/svg+xml
Aura

Gezond snoepgoed- deel 1

By:

Bananencake

Gezond snoepgoed- deel 1! Wil je je goede voornemens voor 2019 volhouden, maar heb je moeite om je desserts te laten staan? Dan hebben wij van Herculean Alliance de oplossing! Met deze lekkere en gezonde toetjes kan je met een gerust hart dat lepeltje in de hand nemen en genieten. Let’s get healthy!

Voor de komende 4 weken geven we elke week een heerlijk recept van jouw alledaags dessert in een ander jasje. Gezond, heerlijk en nog eens leuk om te maken samen met familie of vrienden. Voor de eerste week maken we een bananencake!

Gezond snoepgoed- deel 1

Niet iedereen lust even graag banaan. Samen met een cake krijg je iedereen zo verkocht om toch een banaantje te eten. Op een uurtje tijd staat deze lekkere bananencake bij jou op tafel.

Benodigdheden

  • 120 gr malse boter op kamertemperatuur
  • 120 gram bloem
  • 70 gr amandelpoeder
  • Snuifje zout
  • 120 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • Bloemsuiker

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Laat de malse boter op kamertemperatuur komen.
  3. Weeg de bloem en amandelpoeder zorgvuldig af en mix deze samen in een kom. Voeg als laatste ook een snuifje zout toe.
  4. Neem de mengkom van een keukenrobot en doe hier de malse boter en suiker in. Klik de deeghaak vast en laat het toestel draaien.
  5. Breek de eieren en voeg ze toe.
  6. Schil de banaan en snij deze in schijfjes van zo’n halve centimeter breed. Doe ze bij het ei-suikermengsel en laat de keukenrobot rustig verder draaien.
  7. Voeg nu lepel per lepel de bloem met amandelpoeder toe en mix alles tot het een geheel is.
  8. Voeg het bakpoeder toe om het deeg wat luchtiger te maken.
  9. Vet een bakvorm in met boter en strooi er een beetje bloem over. Zorg dat er overal bloem is en gooi het overtollige bloem weg.
  10. Giet het beslag in de bakvorm.
  11. Snij de laatste banaan in fijne stukjes en schik deze op het beslag.
  12. Je kan eventueel nog wat kristalsuiker over het geheel strooien.
  13. Bak de bananencake een dikke 30 minuten in een hete oven van 175°.
  14. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Strooi er nog wat bloemsuiker over en laat het smaken!

“Eating is a necessity, but cooking is an art”

Snack piek for next week! 😉

Snack van volgende week…. Rarara