image/svg+xml
Herculean Alliance

Aangename kennismaking!

By:

Hey, how you doin’?

Aangename kennismaking! Jullie kennen me waarschijnlijk nog niet, dat komt omdat ik onlangs begonnen ben als stagiair bij Herculean. Een uitdagende transitie van de schoolbanken naar het bedrijfsleven. Ook al is het nog maar net begonnen, ik wou jullie toch al een idee geven van hoe het voelt om een echte Herculean te zijn. In deze post neem ik jullie met veel plezier mee door mijn eerste dagen. Let’s go!

  • The Herculean Family

Na wekenlang uitkijken naar de beginperiode van mijn stage was het dan eindelijk zover. Net zoals iedere andere stagiair zat ik vol (gezonde) stress en vragen: wie gaan mijn medestagiairs zijn? Heb ik een plezante mentor? Wie zou er nog allemaal deel uitmaken van het team… Gelukkig verdween die stress al vrij snel, dankzij de warme ontvangst van het hele team. Medestagiairs, collega’s, mentor en CEO’s vielen allemaal in de smaak. Iedereen is heel toegankelijk en sympathiek, het was een veelbelovende eerste indruk.

  • Werk ik in een (t)huis?

Yes indeed, ik ben niet terechtgekomen op een of andere kale bedrijfssite. Verrassend genoeg werk ik letterlijk in een huis. De bureaus bevinden zich op de onderste verdieping en bestaan uit eilanden waar samenwerking troef is en iedereen toch zijn eigen ding kan doen. ’s Middags samen eten aan de eettafel, in de zomer genieten van het zwembad 😎. Het is het gevoel van thuis vertrekken en toch weer thuiskomen.

  • Het echte werk

Zoals ik al zei mocht ik ook meteen aan de slag met wat blogwerk, ik maakte ook al kennis met de facturen, binnenkort mee vormgeven aan de events en de communicatie… Kortom, this is the real deal!

  • “Learn to love your work and you’ll never have to work again”

Is voor mij een quote die Herculean volledig belichaamt. Ik heb het gevoel dat iedereen hier houdt van wat hij doet en daardoor altijd gemotiveerd is om erin te vliegen.

  • “Een wandeling a day, keeps your spirit okay”

Ze beseffen hier maar al te goed dat af en toe pauze nemen belangrijk is. Wanneer deze goed genoeg getimed worden blijft de focus tussendoor groter. Zo wordt er geregeld collectief een wandeling ingezet om even de gedachten te verzetten, een frisse neus te gaan halen en er daarna weer volle bak tegenaan te gaan. Kan echt deugd doen!

  • Gezellige reflectie op Vrijdag

Het harde werk wordt hier enorm geapprecieerd. Rond 17u. werd de werkweek afgesloten en spraken we gezamenlijk af in de woonkamer. Het werd me al snel duidelijk dat ze hier naast heel hard werken minstens even veel plezier kunnen maken. De voorbije week werd besproken met de collega’s, aan de hand van een drankje en de nodige hapjes. Een in-house afterwork, gezelligheid troef!

Zo, dat waren zowat mijn eerste dagen bij Herculean. Ik kijk alvast uit naar het vervolg van dit avontuur, van een aangename kennismaking gesproken! See you at the events 😉

Milan