image/svg+xml
Arena

Proud op de Pride Games 2018: een verslag

By:

Proud op de Pride Games 2018: een verslag. Op vrijdag 10 augustus vond de eerste editie van de Pride Games plaats tijdens de Antwerp Pride. Het concept, gebaseerd op dat van de Pink Ladies Games, bevatte een namiddag- en avondprogramma met 7 hilarische en kleurrijke battles. Iedereen die de LGBTQ gemeenschap een warm hart toedraagt, was er welkom.

Inge Van Belle, Co-Founder bij Herculean: “Het is voor ons de eerste keer dat we onze schouders zetten onder een Pride event, maar het is voor ons niet meer dan een logische keuze. Dit past dan ook helemaal in de filosofie van onze organisatie die instaat voor andere evenementen zoals de Hercules Trophy en de Pink Ladies GamesInclusie door
middel van bewegenentertainment en humor is de rode draad doorheen onze projecten. Sportieve gamification opent de harten en geesten van de mensen en zorgt voor een spontane verbinding tussen de deelnemers en toeschouwers. Op die manier hopen we een extra dosis positieve energie te kunnen toevoegen aan Antwerp Pride.
The Pride Games 2018

Met de verenigde krachten van vaste waarden in de community zoals Active Company, WIJ Dames, Ancien d’Anvers, Twilight, Sensoa en Antwerp Pride zelf, brachten we het nieuws van het gloednieuwe concept naar buiten. En zo geschiedde: ruim 100 deelnemers en een veelvoud aan supporters kwamen opdagen en gaven het beste van zichzelf onder de Roof of Love op het Theaterplein in Antwerpen. Een absolute droomlocatie, die speciaal voor de gelegenheid uitgedost werd met onder andere regenboogparaplu’s.

De deelnemers van het eerste uur waren -het mag gezegd- laaiend enthousiast en piekfijn uitgedost in alle mogelijke kleuren. Van een geuzennaam bleek ook niemand vreemd, getuige “Glitterfairy’s”, “Den Hollander” en pakweg “De Contraire Wijven”. Aan zelfspot en humor tout court geen gebrek!The Pride Games 2018

Ook van de partij: de lokale politie Antwerpen, wier team zelfs de prijs voor het coolste team mee naar het commissariaat mocht nemen. Er was trouwens nog meer schoon volk, want Antwerps Schepen van Sport en Vlaams Volksvertegenwoordiger Ludo Van Campenhout was er ook bij en deelde de prijzen uit. Meer info en alle foto’s vind je op www.thepridegames.com.

The Pride Games 2018