image/svg+xml
Aura

Engagement top prioriteit bij Microsoft Inspire

By:

Engagement top prioriteit bij Microsoft Inspire. Enkele weken geleden bezocht ik Microsoft Inspire, het Walhalla voor alle Microsoft partners wereldwijd.

Wat spookt Herculean daar in godsnaam uit, hoor ik u denken? Eerst en vooral: omwille van een van de beste bewaarde geheimen, dat ik u nu zal verklappen. Herculean is namelijk een Microsoft ISV, een independent software vendor.

Sinds 1999, bij de start van Hercules Trophy,  hebben we onze business onderbouwd met een state-of-the-art Microsoft platform. De achterliggende reden was eerlijk gezegd eerder ingegeven vanuit een aangeboren luiheid. Ik win namelijk graag tijd, vooral bij zaken die geautomatiseerd kunnen worden. Een trekje dat andere IT’ers ongetwijfeld zullen herkennen bij zichzelf. Maar daarnaast was het mijn bedoeling om met een klein team heel grote -maar ook veel kleine- events en workshops te kunnen organiseren. Scalability, u weet wel. En dan meteen ook met een internationale ingesteldheid: de ambitie was om niet alleen in België, maar over de hele wereld, events te organiseren. En liefst met een voorspelbaar resultaat.

Zonder het goed en wel te beseffen, evolueerde ons platform van een back-office platform dat onze events gedurende maanden ondersteunde, naar een engagement platform . Een platform dat we rechtstreeks kunnen aanbieden aan onze klanten, geparametriseerd naar hun smaken en kleuren, geïntegreerd met de geweldige Microsoft tools van Microsoft en weldra draaiend op AZURE -voor de techies onder ons. Een Engagement platform inderdaad. Engagement werd top prioriteit bij Microsoft Inspire.

Maar genoeg over ons. Laat het ons even over Microsoft hebben. Laat me eerst stellen dat ik bij Microsoft Inspire 2018 van mijn stoel viel bij de speech van Satya Nadella, de bijzonder welbespraakte CEO van Microsoft. Hij stelde dat in tijden van digitale disruptie PEOPLE ENGAGEMENT de grootste prioriteit van alle bedrijven moest zijn.

Zijn statement luidde als volgt:
“Zonder geëngageerde mensen, zal transformatie van uw bedrijf niet lukken.”
Hoogst verbazingwekkend dat deze uitspraak niet komt van een HR goeroe, maar wel degelijk van de CEO van een software gigant.

Image result for satya inspire keynote

Laat nu net employee engagement onze missie zijn

Steeds meer bedrijven beseffen dat engagement echt wel meer is dan wellbeing. “Iedereen aan het bewegen krijgen” is nobel en helpt zeker, maar laat ons eerlijk zijn en toegeven dat dit echt wel niet voor iedereen even engagerend werkt. Sommige mensen (en dat zijn er meer dan we denken) zijn gewoon niet geïnteresseerd in sport.

Wat is dan de grootste uitdaging voor bedrijven die echt willen werken aan engagement?

De sleutel van het antwoord ligt naar mijn mening bij het begrip: TIJD.

Inderdaad, om een compleet engagement programma in mekaar te steken, met de juiste mix van activiteiten, leert onze ervaring dat er ontzettend veel tijd in communicatie en organisatie kruipt. Twee taken die vaak zwaar onderschat worden. We zien het steeds vaker. Dit is een van de redenen waarom engagement programma’s vaak al falen van bij de start. Ze worden vanuit een goede wil gelanceerd vanuit het sociale comité, bovenop het bestaande werk. Via allerhande e-mails, calendar invites, Excels en wat tooltjes, maar ze doven uit omdat de verantwoordelijke verdrinkt in administratie en organisatie.

Laat het nu net dat zijn wat ons platform oplost: het bespaart de interne engagement manager/HR manager tijd (en geld). Ons platform laat u toe om te focussen op de inhoud: de invulling van een perfecte mix van engagerende activiteiten. Helemaal geïntegreerd met uw waarden en CSR programma’s en met de nodige dashboards, zodat u als u de juiste beslissingen kan nemen en tijdig kan bijsturen waar nodig.

Doordat ik zelf jaren teams heb geleid in grote bedrijven, ken ik maar al te goed de uitdagingen om mensen blijvend te kunnen engageren en inspireren. Voor het eerst is er een engagementsplatform is dat zowel het well-being beleid, als de productiviteit en de bedrijfsidentiteit -en ook het CSR beleid- ondersteunt en zelfs versterkt. Helemaal op de laatste Microsoft technologie.