image/svg+xml
Aura

8 hippe sporten die bewegen aantrekkelijk maken

By:

8 hippe sporten die bewegen aantrekkelijk maken. Bewegen mag dan nog zo belangrijk zijn, het blijft voor veel mensen een ware opgave. Met deze 8 hippe sporten uit het boek “Wat is jouw excuus” van Max Icardi en Greet Van Opstal wordt bewegen ineens zo veel leuker!

8 hippe sporten die bewegen aantrekkelijk maken:

1. ZUMBA

Het bekende fitnessprogramma dat gebaseerd is op de Latijns-Amerikaanse dans. Tijdens zumba worden er fitnessoefeningen uitgeoefend op leuke muziek. Je kan zumba het best vergelijken met aerobics. Zumba was een aantal jaren geleden al hot en is nog steeds een populaire manier van sporten met vrienden waar je kan lachen, dansen en samen zijn.

2. CROSSFIT

Het is een dynamische manier van fitness met als doel fit, sterk en gezond te worden. De nadruk wordt gelegd op functionele lichaamsbewegingen. Bij crossfit wordt gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd tot één trainingsvorm. Crossfit is vooral populair in Amerika. Tot nu toe zijn er al zo’n 13.000 omgetoverde garages of loods waarin er crossfit wordt gedaan. Het is een goede, korte, intensieve training waarin vooral gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaam.

3. YOGA

Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. Het is een zachte vorm van beweging en is goed voor ontspanning, stretchen, flexibiliteit en rust. Er zijn verschillende vormen van yoga die elk hun focus ergens anders leggen. Yoga is de laatste jaren enorm populair, kijk al maar naar de verschillende hits die er te vinden zijn op Instagram met elegante poses in de vrije natuur.

Afbeeldingsresultaat voor yoga

4. SQUASH

Squash, een klassieker. Het een raketspel dat in een gesloten ruimte wordt gespeeld met twee personen. Het is vergelijkbaar met tennis alleen wordt er bij squash langs elkaar gespeeld in plaats van over elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van de overliggende muur waarop het balletje wordt geslagen. Het is een bijzonder intensieve sport waar je jezelf volledig in kunt laten gaan. Je kan per beurt reserveren en gezellig blijven plakken in de bar is dan zeker wel verdiend na al dat intensieve sporten.

5. PILATES

De Body-Mind en Spirit bewegingsmethode waarbij de nadruk wordt gelegd op de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en die de wervelkolom ondersteunen. Pilates is vergelijkbaar met yoga waar ook de nadruk wordt gelegd op concentratie, controle, ademhaling en vloeiende bewegingen. Een leuke vorm van pilates is POP-pilates waarin de pilates gegeven wordt op pop muziek en dat zorgt voor een leuke manier van bewegen.

6. HARDLOPEN

Een van de grootste trends van de laatste jaren. Hardlopen is een vorm van atletiek en wordt gezien als de moeder van alle sporten. Wanneer je kan hardlopen kan je andere sporten ook aan. Bij hardlopen is het wel belangrijk dat men de juiste techniek gebruikt. Daarom is professionele hulp bij het starten van hardlopen aan te raden. Het is een ideale manier om je even helemaal te geven en je gedachten te vergeten.

Afbeeldingsresultaat voor hardlopen

7. DANSEN

Niet alleen een sport, ook een kunstvorm en een sociaal gebeuren. Bij dansen worden er bewegingen gemaakt met het lichaam op muziek. Het wordt gebruikt als een emotionele expressie, een sociale interactie, of in een spirituele of uitvoerende vorm. Het is een aangename vorm van bewegen waarin je lang en veel beweegt zonder dat je soms doorhebt dat je aan het sporten bent. Er zijn zo veel verschillende stijlen in dansen dat er zeker wel eentje bij zal zijn die jou zal liggen. Het leuke aan dansen is dat je dansmoves ook werken op een feestje.

8. HIIT: HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING 

Het is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. Bij High Intensity Interval Training voer je 20 seconden een bepaalde oefening uit waarbij je jezelf helemaal geeft. Je gaat volledig in het rood en werkt een maximale hartslag op. Vervolgens neem je 10 seconden pauze voor je terug aan een oefening van 20 seconden begint. In het totaal doe je dat 8 keer waardoor je dus 4 minuten intensief aan het trainen bent. Het is een ideale training voor mensen die niet veel tijd hebben.

Afbeeldingsresultaat voor high intensity workout

Ikzelf hou wel van Zumba en Pilates. Laat me zeker weten wat jouw favoriet is!

Herculean Alliance