image/svg+xml

The Grail -eens iets totaal anders dan een klassieke quiz

By:

The Grail -eens iets totaal anders dan een klassieke quiz. In de donkere wintermaanden is het niet steeds evident om een actieve teamsessie te organiseren. Het liefst blijven we immers gezellig en lekker warm binnen, samen met de collega’s. Dit is exact wat Arval, de nummer 1 leasingmaatschappij van België, ook gedacht heeft.

Enige tijd terug contacteerde het Arval organisatiecomité Hercules Projects omdat ze graag een (inter)actieve quiz wilden organiseren op een vrijdagavond voor het volledige salesteam. Na een brainstorm met de verantwoordelijken bij Arval en onze quizmaster kwamen we samen op het concept van “The Grail of Arval”. Het concept was als volgt voor de after-work quiz was als volgt: Welk team gaat er aan de haal met de graal? Om de graal te kunnen veroveren, is het niet voldoende om de grijze cellen te laten werken of over de grootste encyclopedische kennis te beschikken, want dat zou iets te voorspelbaar zijn. Het gaat immer de ideale combinatie van teamwerk, stressbestendigheid, handigheid en brains. Een ideale combinatie om een diverse groep aan te spreken, zo bleek.

In de weken voorafgaand aan de quiz werden de medewerkers al in teams van 5 personen onderverdeeld. Na een informeel aperitief werden de teams bekend gemaakt en gingen ze aan een eigen tafel zitten om officieel van start te gaan aan de Grail of Arval Quiz, deel 1. Een onderdeel is steeds verdeeld in:

  • Vragenronde
  • Doe ronde (Appel eten tot er 100gr over is, mummifying met een wc rol, chocolate tasting, papieren vliegers maken en laten vliegen,…)
  • Foto/video ronde
  • Voorstelling van de heilige graal van het team. Elk team heeft een graal meegebracht die ze moeten voorstellen. De beste 3 presentatie krijgen extra punten.

De quiz werd gepresenteerd in 2 talen (NL & FR). Na het eerste deel was er tijd voor een gezond diner met Djar, de bekende bokaalmaaltijden. Na het 2de deel konden de teams zich te goed doen aan het dessertenbuffet en na 3de deel gingen we over tot de prijsuitreiking.

Al bij al was het een zeer aangename avond waarbij de collega’s elkaar op een informele manier beter leerden kennen. Het was vooral de afwisseling van doe- en denkopdrachten en de hilariteit alom die ervoor zorgden dat de medewerkers met een grote smile huiswaarts keerden. Of hoe extra engagement niet altijd vergezocht hoeft worden op een winterse vrijdagavond.

Zelf op zoek naar een eenvoudige format om meteen na de werkuren je collega’s bij elkaar te brengen op een gezellige en authentieke manier? Contacteer ons op info@herculesprojects.com .