image/svg+xml
Aura

MBTI: ENTP Persoonlijkheid

By:

Algemeen:

MBTI: ENTP Persoonlijkheid. Onze ENTP is snel, vindingrijk en goed op heel wat gebieden. De ENTP’s gaan op een creatieve manier hun problemen oplossen en denken out-of-the-box. Ze zien heel gemakkelijk patronen en verbanden in systemen. Andere mensen lezen, gaat bij hun vanzelf. Ze genieten ervan om strategieën te ontwikkelen en het zijn sterren in het aanpakken en het oplossen van nieuwe, uitdagende vraagstukken. Het zijn enthousiaste, flexibele, veelzijdige en actiegerichte mensen. Kijk maar naar Céline Dion.

ETNP op het werk: 

De ENTP werkt graag in een snelgroeiende en energieke omgeving. In deze omgeving moeten autonomie en de vrijheid om anders te denken mogelijk zijn. De ENTP kan op het werk vanuit niets iets in elkaar steken en is een kei in veel dingen tegelijkertijd te doen. Netwerken, van koers veranderen, improviseren zijn dan ook op het lijf van de ENTP geschreven. Hij is een inspiratiebron voor vele collega’s rondom hem. Ze vinden het leuk om op het werk technische oplossingen te bedenken en nieuwe ideeën aan anderen te verkopen. De ideale sector voor de ENTP is dan ook dienstverlening, creatieve sector, communicatie, bedrijfsleven en politiek.

Afbeeldingsresultaat voor bedrijfsleven

Werkpunten voor ENTP: 

Om te beginnen moet de ENTP oppassen dat hij geen dingen belooft die hij toch niet zal kunnen waarmaken. Daarnaast kan de ENTP vaak té enthousiast geraken over iets waardoor hij geen rekening meer houdt met de haalbaarheid. Let ook op als ENTP dat je je niet te competitief opstelt.

Wil je meer weten over ENTP? Lees het hier.