image/svg+xml
Aura

MBTI: ENFP Persoonlijkheid

By:

Algemeen: 

MBTI: ENFP Persoonlijkheid. De ENFP is enthousiast, vindingrijk, verbeeldingsrijk maar toch dat tikkeltje stoutmoedig. Alles wat de ENFP interesseert, zal hij ook direct doen. Ze zien het leven dan ook als een onuitputtelijke bron. De energie en het enthousiasme van de ENFP is zeer aanstekelijk. Ze kunnen veel mensen inspireren en trekken mensen ook mee in hun gedachten en ideeën. Zelf laten ze hun inspireren door nieuwe mensen en nieuwe ervaringen. De ENFP ziet overal mogelijkheden in en vinden vaak meerdere oplossingen voor een bepaald probleem. Omdat ze zo flexibel en spontaan zijn, kunnen ze zeer goed improviseren. Een bekende ENFP’er is dan ook Walt Disney, die met zijn optimisme, zijn fantasie en zijn creativiteit al veel heeft bereikt.

Afbeeldingsresultaat voor disney         Afbeeldingsresultaat voor walt disney

ENFP op het werk:

De ideale werkomgeving voor de ENFP’er is een plaats waar creativiteit creativiteit gestimuleerd en beloond wordt. Voor de ENFP is teamwerk op het werk ook zeer belangrijk.  Ze werken graag met verschillende mensen samen die ze kunnen ondersteunen, begeleiden en kunnen laten ontwikkelen. De ENFP is een natuurtalent in pionieren, projecten opstarten en inspelen op vergaderingen. Netwerken en mensen enthousiasmeren zijn natuurtalenten voor de ENFP. Daarom lukt het hem ook altijd om zijn plannen te presenteren en te verkopen. De ENFP kan zich het best ontplooien in sectoren zoals coaching, ontwikkeling, onderwijs, dienstverlening, creatieve sector en de media.

Werkpunten voor ENFP:

De ENFP werkg graag en wilt ook heel veel doen. Alleen moet hij oppassen dat hij niet te veel hooi op zijn vork neemt. Af en toe een beetje rustiger aan mag wel. Ze hebben het ook enorm moeilijk met prioriteiten te stellen. De ENFP kan dan ook geen beslissingen nemen en heeft moeilijkheden met projecten af te maken. Hij moet opletten dat hij niet te lang blijft zoeken naar het beste antwoord. De knoop doorhakken is de boodschap!

Lees hier meer over ENFP.