image/svg+xml
Aura

Activity trackers: Hoe kunnen ze je helpen om meer en beter te bewegen?

By:

Activity trackers: Hoe kunnen ze je helpen om meer en beter te bewegen? Activity trackers zijn slimme toestellen die nauwkeurig registreren hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Sommige modellen bevatten extra functies, zoals het meten van je hartslag, het monitoren van je slaapritme,… Op de markt vind je een heel breed gamma van deze fitness- en sporthorloges. Voor onze Vita Check maken we gebruik van de A360 en/of M200 van Polar. Waarom kiezen wij voor deze modellen en hoe kunnen zij helpen om jou meer aan het bewegen en/of sporten te krijgen?

  • Het toestel geeft een perfect beeld van je dagelijks beweegpatroon. Zo ben je niet alleen perfect op de hoogte van wat je per dag presteert, maar kan je ook bewust doelen stellen. Bijvoorbeeld: ik streef naar de norm van 10.000 stappen/dag en neem bijgevolg de trap in plaats van de lift.
  • Personal coach en motivator: Het toestel motiveert je om meer te bewegen. Indien je te lang inactief bent, geeft het jou een stimulans om weer aan de slag te gaan. Langdurig stilzitten houdt heel wat gezondheidsrisico’s in. Wees je sporthorloge voor en plan elk uur een bewegingstussendoortje in (bijv. verstuur een printboodschap naar de printer van een ander verdiep, stap naar een collega i.p.v. hem te mailen, maak een lunchwandeling,…)
  • Delen op sociale media: Of je hiervan nu voor- of tegenstander bent, laten we in het midden, maar je kunt met het toestel je gegevens heel gemakkelijk posten op sociale media. Het is voor jou misschien wel heel motiverend om je bereikte resultaten te delen met je vrienden.polar a360

                                                                            Polar A360

Wij kiezen in onze Vita Check voor het merk Polar omwille van de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van de hartslagregistratie. Deze modellen kunnen we dan ook aanraden voor persoonlijk gebruik. Hieronder kort de voordelen van de A360 en de M200 opgesomd:

  • Hartslagregistratie: In deze modellen gebeurt de hartslagregistratie met 2 leds aan de pols. Wens je nog een betere en nauwkeurige registratie, dan kan je kiezen voor het M430 model (sporthorloge met 6 leds registratie, maar duurder)
  • Prijs: In vergelijking met gelijkaardige modellen van andere merken, bevinden beide Polar modellen zich in een lagere prijsklasse.
  • GPS: De A360 is eerder een’ fitnesstracker’ met continue hartslagregistratie (geen gps, de opvolger A370 heeft dit wel). De M200 is meer een ‘sporthorloge’, wegens de aanwezigheid van gps en slaapregistratie.
  • Dagelijks gebruik: Je kunt zelf je persoonlijk intensiteitsniveau instellen en afstemmen op je dagelijkse bezigheden. Via je eigen Polar flow account ben je bij machte om je resultaten op je pc of smartphone te raadplegen.polar m400 foto

Polar M200