image/svg+xml
Aura

Dé ideale dag om te sporten?

De ideale dag om te sporten ? We wachten elke dag op de ideale dag. Om buiten te sporten mag het niet te warm zijn, niet te koud, niet te nat, niet te droog, niet te veel wind,… Het moet natuurlijk de ideale dag zijn om de loopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Niets is zo vervelend als haren die krullen wanneer er mist is of natte voeten tijdens het lopen. Hatelijk vinden we het als de zon te veel in onze ogen schijnt of er harde hagelbollen vanachter in je nek vallen net tussen jas en t-shirt op de blote huid. Als het donker wordt in de winter komen we niet graag buiten en als het lang licht is in de zomer blijven we liever op het terras zitten.
Het weer is echt een dooddoener voor een sportief leven. MAAR …

if you wait

WIST JE DAT?
· 20 juli is volgens Frank de Boosere gemiddeld gesproken de warmste dag van het jaar. Laat dat nu net voor een officiële feestdag vallen. 20 en 21 juli zijn dus ideale dagen om nu al sportief in te plannen. Hou natuurlijk rekening met de hitte en pas je training daarop aan.
· Gemiddeld gezien is de koudste dag op 10 januari. Als je dus van plan bent om die dag te sporten, zorg dan dat je warm gekleed bent en maak er een fantastische winterwonderlandtraining van.
· In een gemiddelde winter zijn er 7 ijsdagen in België. Een ijsdag is een dag waarbij het de hele dag lang vriest. Dat zijn er dus maar 7 op 90 dagen tijd. Dus maar 7 dagen per winter heb je écht een excuus om niet buiten te trainen. Blijf dus lekker binnen dan om je oefeningen te doen.
· Gemiddeld zijn er 4 tropische dagen per jaar in België. Een tropische dag is een dag waarop het meer dan 30 graden is. Als het zo warm is, is intensief sporten niet aan te raden. Blijf dan lekker binnen in je kantoor of thuis met airco. Maar wederom, dat zijn maar 4 dagen op 365 dagen. Niet zo erg veel dus…
· In Nice (Zuid-Frankrijk) schijnt de zon jaarlijks meer dan 2500 uur. In België ongeveer 1734 uur. Echt tè veel zon tijdens je training, daar kan je hier in België ook niet van wakkerliggen.

Als je vindt dat het hier veel regent, ga dan eens naar Mawsynram in India. Die plek is benoemd tot de natste plek op aarde. De meest hete plek is Furnace Creek Ranch in Death Valley, Californië . Laten we dus even blij zijn met het goede gemiddelde dat België is!

Laat het weer je dus vooral niet tegenhouden om je in te schrijven voor de Herculean days ;-)…

Artikel van Functional Training Netwerk – www.functionaltraining.be