image/svg+xml
Herculean Alliance

Herculean mede-oprichter: Inge Van Belle!

By:

Herculean mede-oprichter: Inge Van Belle! Om Inge te beschrijven heb je niet genoeg aan 1 pagina. Er valt zoveel te vertellen over de veelzijdige, energetische mede-oprichtster van Herculean, die haar leven leidt volgens de normen van de Herculeaanse spirit!

Inge’s natuurlijke nieuwsgierigheid naar vreemde culturen en haar passie voor reizen leidden ertoe dat ze verschillende talen studeerde. Tot haar talenpakket behoren Italiaans, Duits, Russisch, Spaans en Tsjechisch. Ondanks dat ze heel haar jeugd vastberaden was om advocate te worden, koos ze er toch voor een andere weg in te slaan na haar rechtenopleiding. Tegen alle verwachtingen in werd ze business consultant in ICT omdat ze naar eigen zeggen veel te weinig wist over technologie en ze dit als een tekort ervoer. Dit was meteen ook de start van een blitzcarrière bij bedrijven zoals Proximus en EDS (later HP), waar ze sales, marketing en PR skills onder de knie kreeg.

Ze kwam als klant in contact met Yves en al snel was ze geïntegreerd door de Hercules Trophy. Het is op deze manier dat ze betrokken raakte bij de organisatie. Na Hercules Trophy een aantal jaren als hobby te hebben beschouwd, realiseerde Inge zich dat bedrijven nood hebben aan nieuwe manieren om teambuilding en samenhorigheid te stimuleren en dat Hercules Trophy de unieke oplossing was voor deze behoeften. Ze was ervan overtuigd dat ze -samen met Yves- de manier waarop mensen samenwerken en -leven binnen een bedrijf op een positieve manier kon beïnvloeden. Daarom besliste ze om de veilige cocon van het corporate leven te verlaten en de spannende wereld van het ondernemerschap te betreden.

Vastberaden om een verschil te maken is het Inge’s voornaamste missie geworden om mensen te inspireren door hen de Herculeaanse levensstijl aan te leren, die kortom samengevat kan worden als een held zijn” in het leven. Als “Mompreneur” met 3 kinderen is ze ervan overtuigd dat het mogelijk is voor iedereen om een gezonde werk-leven-balans tot stand te brengen. Inge zet mensen er graag toe aan hun dromen na te jagen.

Inge is een trendsetter die niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen en haar comfortzone te verlaten. Hoewel Yves en Inge beiden ijzersterke persoonlijkheden hebben, slagen ze erin uitzonderlijk goed samen te werken. Het geheim achter deze unieke samenwerking? Veel humor, elkaars sterktes beklemtonen en het eigen ego achterwege laten. De eerlijkheid gebiedt ons mee te delen dat een dergelijke relatie niet op één dag tot stand kwam!

Inge’s rol binnen de Herculeaanse organisatie is sales en marketing, alsook het beschermen van de Herculeaanse waarden, die vloeien uit een grote dosis van haar creativiteit. Ze doet dit met een onuitputbare passie en eindeloze energie. Inge weet wat ze wilt, is gedreven en ze heeft een zwaar ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Geen wonder dus dat ze persoonlijkheidstype 8 heeft. Dat is dan ook de reden waarom ze de Herculix Foundation oprichtte, de liefdadigheid die sport als katalysator voor sociale veranderingen ziet. Na het succes in België en Dubai wil ze de komende 5 jaar de Pink Ladies Games uitbouwen wereldwijd met de hulp van sterke partners.

In haar vrije tijd houdt Inge zich bezig met kunst, literatuur, film, bakken en -last but not least- haar kinderen, die ze zoveel mogelijk vrijheid geeft om zichzelf te ontplooien tot onafhankelijke, nieuwsgierige en respectvolle individuen. Inge apprecieert bescheidenheid, authenticiteit en betrouwbaarheid in mensen. Ze heeft een hekel aan arrogantie, vooral in combinatie met middelmatigheid.

Inge’s levensmotto: “Never give up. Ever”.