Meet Statik
image/svg+xml

Ontmoet Employee Engagement winnaar Statik

By:

Meet Statik. In 2021 organiseerden we voor de tweede keer op rij de Employee Engagement Awards. Zo’n 8 kandidaten haalden de finale ronde, waarbij ze hun case mondeling mochten komen toelichten.

Pieter Jelle De Brue en Daphne De Wit van Statik mochten bij het pitchen voor de jury’s de spits afbijten binnen de categorie van ondernemingen met minder dan 50 medewekers. Statik (gevestigd in Leuven) bedenkt en bouwt platformen en interfaces die de wereld écht vooruit helpen. Zij bouwen toegankelijke, digitale platformen.

EEA21
Employee Engagement Awards 2021

Statik zoomt met hun case in op de luistercultuur binnen de organisatie en starten zo de pitch met een “gedachtenexperiment.”

Wat als we het dwangmatige streven naar efficiëntie en winst gedeeltelijk kunnen inruilen voor iets anders? Wat zou er in de plaats kunnen komen?

Ze ontdekten al snel dat het antwoord op de vraag “kalmte” was. Alleen met kalmte en rust kan je een ideale luistermethode aangaan. Want volgens Daphne is er een enorm verschil tussen luisteren en luisteren. Het zit hem in het bevatten van de essentie en deze te begrijpen.

In de praktijk vertaalt dit zich naar verschillende initiatieven waaronder de favoriet van de jury- een eigen Statik podcast, door medewerkers voor medewerkers.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van Statik, is de klemtoon op Duurzaam Ondernememen. Statik is dan ook een fervente aanhanger van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. En sinds eind mogen ze zichzelf een B Corp noemen. Dit prestigieuze duurzaamheidslabel is enkel weggelegd voor bedrijven die bewust de balans bewaken tussen winst en positieve impact op vlak van mens en omgeving.

Statik kreeg van de 2 jury’s van de Employee Engagement Awards een Silver Award.

Benieuwd naar hun volledige pitch? De aflevering is te zien op Kanaal Z of herbekijk het op ons YouTube kanaal!

P.S.: Ontdek ook de andere laureaten en hun Employee Engagement verhaal.